Военен лекар седна в стола на Кирил Йорданов

доц.Христо Бозов

С 35 гласа „за”, нито един „против” и „въздържал се”, доц. Христо Бозов беше избран за временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. Доскоршният заместник на подалия оставка Кирил Йорданов положи клетва на днешната сесия на общинския съвет и обеща да работи за благото на града и на варненци. Доц. Бозов ще управлява морската столица до момента, в който не встъпи в длъжност титулярен градоначалник. Той ще се случи през лятото или есента, когато най-късно се очаква да бъдат насрочени избори. 

Общинските съветници избираха на днешната сесия временен кмет измежду петимата заместници на овакантилия кметския стол Кирил Йорданов, като още преди провеждането на самия избор, по предварителни данни везните клоняха към военния лекар.

Преди гласуването на кандидатурата на Христо Бозов, към него имаше въпроси от съветниците като един от тях бе, дали на предстоящите избори той смята да се кандидатира за депутат и кмет. Доц. Бозов отговори, че много е мислел дали да приеме предложението да заеме, макари временно длъжността кмет на Варна, но след като е склонил, то това означава, че лятото няма да се качва на изборната писта.

Доц. Бозов обеща, че ще търси ежедневен контакт с хората и ще обикаля по районите, за да изслушва проблемите им.

Преди да бъде изрбран за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Варна, стана ясно, че ОИК уведомява с писмо до Общинския съвет, че има жалба срещу оставката на Кирил Йорданов.

Жалбите всъщност са четири на брой. Те са от Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода”, Евангелистка протестантска общност, Спортен клуб по бойни изкуства „Сторм” и група интелектуалци и ще да бъдат рзгледани от Административния съд във Варна.
Това обаче няма как да се случи днес, а по закон жалбите срещу оставката на Кирил Йорданов не спират избора на временен кмет, което на практика отстрани всички пречки доц. Христо Бозов да заеме длъжността.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини