Борисов и Цветанов ще водят по две листи на ГЕРБ

И за предстоящите избори, както при тези през 2009 г., Цветан Цветанов ще е председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Той ще отговаря и за логистиката. Освен него, бившите министри Делян Добрев, Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Ивайло Московски, както и заместникът на Симеон Дянков - Владислав Горанов, са участвали в писането на програмата на партията и също влизат в щаба.

Това обяви самият Цветанов на пресконференция днес. Той потвърди, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи, но не каза къде. Преди Цветанов обяви, че бившият премиер най-вероятно ще оглави листите в два града и прогнозира, че ще имат над 100 депутати и в следващия парламент. Вчера областният управител на Пловдив Здравко Димитров каза, че Борисов ще оглави листата в града.
Пловдивската листа на БСП ще води Стефан Данаилов.

Цветанов обяви, че самият той също ще води две листи, едната от които във Велико Търново.

"В момента продължават срещите с областните структури, с общинските ръководители, кметовете на съответния избирателен район. Днес и утре ще приключим окончателно с тях и до неделя ще представим на лидера целия доклад, за да можем да представим водачите на многомандатните избирателни райони”, каза още бившият вицепремиер. По думите му - за Добрев, Московски, Павлова, Дончев и Горанов също се обмисля да са водачи на листи.

Посланието на кампанията на ГЕРБ ще е „Имаме воля”.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини