Депутати го удариха на "фотосесия" преди уволнение

Георги Терзийски позира на Дарин Матов Сн.: Facebook
Депутати побързаха да се щракнат за спомен в Народното събрание. В социални медии бе публикувана снимка как независимият депутат Дарин Матов снима колегата си Георги Терзийски, вдъхновено застанал на парламентарната трибуна. Преди това пък Матов позира.

Фотосесията се разигра, докато парламентът бе в почивка, разказаха за Дир.бг парламентарни журналисти.
Въпреки това почти цялото Народно събрание стана свидетел на увековечаването, тъй като монитори, които предават пряко от пленарната зала, има в цялата сграда - от коридорите, стаите на парламентарните групи до кафенето и столовата.

"Направих си снимка за спомен от тази трибуна, на която имам толкова много изказвания и по-голямата част от тях водеха до истинско раздразнение и агресия срещу мен, особено от мнозинството на ГЕРБ", обясни пред журналисти независимият Георги Терзийски, цитиран от БТА.
Голяма част от моите изявления предвиждаха този край на кабинета, каза още той и допълни, че още през декември е прогнозирал, че най-късно през февруари правителството ще подаде оставка.

Снимката му мълниеносно бе разпространена в социалните медии. Под нея коментатори хапливо заядоха депутата, че не са го виждали никога, защото не е ходил в пленарна зала.

След почивката и фурора около снимката на Терзийски, депутатите го удариха "на уволнение" и парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум.
Проверката бе направена веднъж в началото на заседанието при второто четене на промените в закона за чужденците. Тогава се оказа, че в залата има 150 депутати, но при гласуването отново нямаше необходимият брой.
Тогава беше дадена 20-минутна почивка. След нея отново не бяха регистрирани достатъчно народни представители и зам.-председателят на Народното събрание Менда Стоянова прекрати заседанието. Така не се състоя и парламентарният контрол, в който на въпроси трябваше да отговарят няколко министри в оставка.

Групата на ГЕРБ бойкотира парламентарния контрол, ядоса се пред журналисти пък зам.-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков.
По думите му липсата на кворум е поредният удар върху институцията Народно събрание.
„Къде е онзи радетел на трудовата дисциплина Красимир Велчев (ГЕРБ), къде са ръководството на парламента”, попита Миков.

"Коалиция за България" ще иска с писмо до председателя на парламента Цецка Цачева да свика извънредно заседание във вторник, посветено на парламентарен контрол.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини