От демократично до крайно недемократично определиха поведението на Борисов

Крайно умерен беше кметът Ангел Папазов в изказването си за оставката на министър-председателя: „Свидетели сме на протести за по-добри доходи, за прозрачност, промяна и нормални цени. Бойко Борисов подаде оставка, моментът е много труден. Но сега всеки трябва да си даде сметка, че трябва всички заедно да работим за страната ни.“ – каза градоначалникът по време на сесията на общински съвет, преди да се престъпи към обсъждането на новия бюджет.

Красимира Александрова, председател на политическата група на ГЕРБ възрази срещу обвързването на ситуацията в страната с  финансовото състояние на общината. В една от почивките на заседанието, тя нарече постъпката на премиера „мъжка, достойна и демократична“ и с това изчерпа въпроса за случващото се в  парламента и министерски съвет.

На противоположното мнение беше председателят на общинския съвет на БСП – Николай Митков: „Закъсняла постъпка на човек, който не може да понася критика и да поема отговорност. През последните 3 и половина години се нагледахме на такова поведение на премиера, при което той все търси вината в някой друг- опозиция, предишно управление, някой министър.  Но никога не и той! В една демократична държава това поведение нямаше да се търпи толкова дълго. Капките кръв не паднаха върху новия му асфалт, а опръскаха моралния образ на ГЕРБ. Случилото се вчера потвърди полицейщината в държавата, но и показа, че ние българите сме свободолюбив народ. Не е случайно, че това се случи в Деня на Левски. Поведението на Борисов е недостойно – след оставката той продължава да се държи все едно не е бил премиер през последните години".

Други съветници не пожелаха да коментират подадената през деня оставка на кабинета Борисов.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини