Циментираният руски депутат измъчван жестоко, преди да бъде убит

Михаил Пахомов

Михаил Пахомов, който бе отвлечен на излизане от местен ресторант в Липецк, а по-късно тялото му бе открито натъпкано във варел с невтвърден още цимент, е бил зверски измъчван, преди да бъде убит, смятат разследващи случая. Според тях той е платил с живота си дълг от 80 млн. долара, а вероятният поръчител е задържан, съобщава lifenews.ru, цитиран от Блиц.

По думите на оперативни работници тялото на депутата било цялото в страшни синини, кръвонасядания и рани и те смятат, че е бил измъчван по време на разпит.

Разследващите напомнят, че още при отвличането му на 13 февруари той е бил бит, преда да бъде натъпкан в автомобил – на местопроизшествието са открити следи от кръв, мобилния телефон на похитения и панталоните му.

Източници от правоохранителните органи предполагат, че престъплението е било извършено заради 80 млн. дълг. на депутата на градския съвет на Липецк.

По последни данни след издирвателни мероприятия са задържани осем души по подозрение за извършване на престъплението.

Според информация на Министерството на вътрешните работи сред тях и вероятният похитител - 40-годишният Евгений Харитонов, бивш зам.-министър на жилищно-комуналните услуги. Той се е опитал да се укрие, но е бил задържан на борда на самолет, излитащ за Краснодар от летище "Шереметиево 1".

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини