Читателите: Parvomai.net дава безплатна и актуална информация и ни забавлява

Повече от половината потребители на Интернет в Първомай и общината четат редовно parvomai.net – стана ясно след направеното преди седмица допитване. В него участваха на случаен принцип както клиенти на ЕСКОМ, така и граждани ползващи услугите на други оператори или живеещи извън пределите на общината и страната. Останалите запитани посочват че „понякога го четат“ или отварят ако срещнат интересно заглавие. Едва 1 на 60 анкетирани признава, че никога не се е интересувал от това, какво предлага сайтът.

Почти всички анкетирани се ориентират лесно в parvomai.net, ако все пак има някакви затруднения, те са свързани с намирането на стари материали. Едва 9% посочват, че са ползвали възможността да споделят история  или проблем чрез бутона „изпрати ни история“.

На въпроса „Защо е необходим този сайт?“, повечето от запитаните даваха поне по два отговора. Като основен мотив се очерта  желанието на читателите да получават информация без да заплащат – 43%. Не са малко и тези, които намират за забавно да четат коментари по материалите и са доволни, че могат да изкажат свое мнение. Те представляват малко над 1/3 от запитаните. За живеещите извън общината, сайтът е необходим и е основно средство за получаване на информация. На това мнение са 20% от участващите в анкетата. Малко повече са тези, които използват не само страницата за четене на новини, а и  рубриките за забавление – кръстословици, судоку, игри, галерия, видео…

Един от най-важните въпроси за работещите в parvomai.net беше „Кои теми са ви най- интересни“. Безспорен фаворит на читателите е  случващото се в Общинска администрация и и Общински съвет. – 70%, следват темите: за успехите на нашите деца – 58%, спорт – 36%, изкуство – 30%, най- малко са интересуващите се от политическите партии – 20%. Много от анкетираните посочваха по повече от 2 отговора, за това и сумата от процентите значително надвишава 100. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини