Решиха на 24 март в Първомай да се проведе Българо-турски бизнес форум

На 24 март в Първомай ще се проведе българо-турски бизнес форум. Това беше решено на проведеното на 15 февруари в Чирпан заседание на УС на Регионалната асоциация на общините „Тракия“.Събитието в Първомай ще е част от инициатива за развитие на местната икономика в общините от  асоциацията и партниращата й организация от източна и западна Турция „Тракиякент“. Преди да дойдат в Първомай, представители на търговско- промишлените палати от Пловдив, Хасково, Текирдаг и Чорлу, ще участват в подобни форуми на 22 март в Сливен и на 23 март в Димитровград.

На заседанието беше взето решение годишното отчетно-изборно събрание на РАО“Тракия“ да се проведе в Сливен на 5 април. На последната сесия на ОбС за делегат на събранието беше избран Дечко Петков. Заради недоглеждане и непознаване на ЗМСМА, това решение беше върнато от областния управител  и на предстоящата сесия на 20 февруари ще бъде прегласувано. Оказва се, че изборът на представители в регионални организации, каквато е РАО“Тракия“, трябва да бъде поименно и това е упоменато в чл.21 и чл.27 от Закона.

РАО „Тракия“ е най- голямото териториално сдружение на общини с цел взаимно сътрудничество. През изминалата година кметът на Първомай Ангел Папазов е председател на контролния съвет на Асоциацията.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини