Женско жури определи баш майсторът на виното тази година

Баш майсторът Митко Калоферов (вдясно) с помощника си Атанас Колев

Баш майсторът на виното тази година е Димитър Калоферов. Червеният му букет е оценен най- високо от жури съставено само от жени, всичките  инженер – технолози.  Председателят на комисията Татяна Стефанова, колежката й във винарна „Загрей“ Доника Кънева и Руска Антахтова от Винзавода в Асеноград, предпочетоха червения букет на Митко пред други 20 червени проби, участващи в конкурса за най-добър домашен винопроизводител тази година.  На второ място поставиха виното от мерло и каберне на Йордан Бялков от Бяла река, а на трето – мерлото на Николай Чурчулиев.  По- слабо беше участието на белите вина и за това в тази категория беше определена само една награда – за Желязко Йорданов, който е съчетал димят и ркацители.

IX-ят празник на виното в Първомай  събра много гости– почитатели на божествената напитка. Между тях беше и голямият български режисьор Мая Вапцарова, която има проект да заснеме филм за мистичната Драгойна. Цялото молдовско посолство, начело с посланик н.пр. Александру Пригорски гостуваха на общината и споделиха опита си от техния октомврийски празник, посветен на младото вино. Между известните личности бяха забелязани футболния съдия Атанас Узунов, заместник- областния управител Георги Игнатов, Оля Ал-Ахмед и др. Гости и общински съветници бяха поканени от кмета на общината Ангел Папазов на прожекция при поливи условия на филма на Мая Вапцарова за културния и исторически туризъм в района на Крумовград „Надбягване с времето“.

Наред със станалите традиционни участници Винарските изби „Реджина естейт“ – Искра, „Загрей“ – Първомай,“Тодоров“ – Брестовица,  Винзавод - Асеновград и Винпром - Хасково , за пръв път свой щанд имаха и “Домейн Юстина“ – с.Сухозем. Те представиха своите Мерло, Каберне сувиньон, Пино ноар и Треминер.

Бог Дионис откри празника разливайки вино и благодат, за настроението се погрижиха оркестрите „Дионис“  и „Тракийски звуци“, а танците започнаха с изпълнение на фолклорната формация „Евридика“. Съорганизатори на празника бяха Община Първомай и ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий".

Теди Кирякова

Комисията заседава
Оркестър "Дионис"
Бог Дионис
Танцова формация "Евридика"

Кметът с Мая Вапцарова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
08 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
08 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
08 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
08 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
08 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
08 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
08 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
08 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
08 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
08 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
08 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
08 апр 2020
Последни новини