-1 °C

Женско жури определи баш майсторът на виното тази година

Баш майсторът Митко Калоферов (вдясно) с помощника си Атанас Колев

Баш майсторът на виното тази година е Димитър Калоферов. Червеният му букет е оценен най- високо от жури съставено само от жени, всичките  инженер – технолози.  Председателят на комисията Татяна Стефанова, колежката й във винарна „Загрей“ Доника Кънева и Руска Антахтова от Винзавода в Асеноград, предпочетоха червения букет на Митко пред други 20 червени проби, участващи в конкурса за най-добър домашен винопроизводител тази година.  На второ място поставиха виното от мерло и каберне на Йордан Бялков от Бяла река, а на трето – мерлото на Николай Чурчулиев.  По- слабо беше участието на белите вина и за това в тази категория беше определена само една награда – за Желязко Йорданов, който е съчетал димят и ркацители.

IX-ят празник на виното в Първомай  събра много гости– почитатели на божествената напитка. Между тях беше и голямият български режисьор Мая Вапцарова, която има проект да заснеме филм за мистичната Драгойна. Цялото молдовско посолство, начело с посланик н.пр. Александру Пригорски гостуваха на общината и споделиха опита си от техния октомврийски празник, посветен на младото вино. Между известните личности бяха забелязани футболния съдия Атанас Узунов, заместник- областния управител Георги Игнатов, Оля Ал-Ахмед и др. Гости и общински съветници бяха поканени от кмета на общината Ангел Папазов на прожекция при поливи условия на филма на Мая Вапцарова за културния и исторически туризъм в района на Крумовград „Надбягване с времето“.

Наред със станалите традиционни участници Винарските изби „Реджина естейт“ – Искра, „Загрей“ – Първомай,“Тодоров“ – Брестовица,  Винзавод - Асеновград и Винпром - Хасково , за пръв път свой щанд имаха и “Домейн Юстина“ – с.Сухозем. Те представиха своите Мерло, Каберне сувиньон, Пино ноар и Треминер.

Бог Дионис откри празника разливайки вино и благодат, за настроението се погрижиха оркестрите „Дионис“  и „Тракийски звуци“, а танците започнаха с изпълнение на фолклорната формация „Евридика“. Съорганизатори на празника бяха Община Първомай и ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий".

Теди Кирякова

Комисията заседава
Оркестър "Дионис"
Бог Дионис
Танцова формация "Евридика"

Кметът с Мая Вапцарова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини