20 °C

Женско жури определи баш майсторът на виното тази година

Баш майсторът Митко Калоферов (вдясно) с помощника си Атанас Колев

Баш майсторът на виното тази година е Димитър Калоферов. Червеният му букет е оценен най- високо от жури съставено само от жени, всичките  инженер – технолози.  Председателят на комисията Татяна Стефанова, колежката й във винарна „Загрей“ Доника Кънева и Руска Антахтова от Винзавода в Асеноград, предпочетоха червения букет на Митко пред други 20 червени проби, участващи в конкурса за най-добър домашен винопроизводител тази година.  На второ място поставиха виното от мерло и каберне на Йордан Бялков от Бяла река, а на трето – мерлото на Николай Чурчулиев.  По- слабо беше участието на белите вина и за това в тази категория беше определена само една награда – за Желязко Йорданов, който е съчетал димят и ркацители.

IX-ят празник на виното в Първомай  събра много гости– почитатели на божествената напитка. Между тях беше и голямият български режисьор Мая Вапцарова, която има проект да заснеме филм за мистичната Драгойна. Цялото молдовско посолство, начело с посланик н.пр. Александру Пригорски гостуваха на общината и споделиха опита си от техния октомврийски празник, посветен на младото вино. Между известните личности бяха забелязани футболния съдия Атанас Узунов, заместник- областния управител Георги Игнатов, Оля Ал-Ахмед и др. Гости и общински съветници бяха поканени от кмета на общината Ангел Папазов на прожекция при поливи условия на филма на Мая Вапцарова за културния и исторически туризъм в района на Крумовград „Надбягване с времето“.

Наред със станалите традиционни участници Винарските изби „Реджина естейт“ – Искра, „Загрей“ – Първомай,“Тодоров“ – Брестовица,  Винзавод - Асеновград и Винпром - Хасково , за пръв път свой щанд имаха и “Домейн Юстина“ – с.Сухозем. Те представиха своите Мерло, Каберне сувиньон, Пино ноар и Треминер.

Бог Дионис откри празника разливайки вино и благодат, за настроението се погрижиха оркестрите „Дионис“  и „Тракийски звуци“, а танците започнаха с изпълнение на фолклорната формация „Евридика“. Съорганизатори на празника бяха Община Първомай и ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий".

Теди Кирякова

Комисията заседава
Оркестър "Дионис"
Бог Дионис
Танцова формация "Евридика"

Кметът с Мая Вапцарова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини