14 °C

Сайтът на общината с оценка 26,5 от възможна 60,5

Официалният сайт на община Първомай се нарежда на 205 място сред сайтовете на 478 структури на изпълнителната власт и на 90-то между общините в България. Класацията е направена от Програмата за достъп до информацията на базата на пручване, проведено през първата половина на 2012г.. Страниците са били оценявани по 40 индикатора, включващи задължения от Закона за достъп до общесвената информация. Отчетено е до колко информацията е била достъпна, актуална ли е и дали в интернет пространството е представена прозрачно финансовата дейността на проверяваните.

В рамките на проучването са били подадени 485 електронни заявления за достъп до информация до институциите. Отговорът на община Първомай е получен по електронен път в рамките на законовия срок, заедно с още 49% от институциите. В документа, подписан от кмета на общината, има изчерпателен отговор на поставените в заявлението въпроси.

Оценката, получена от сайта на общината е 26,5 при максимална оценка от 60,5. Класацията не включва оформлението и навигацията на сайта. Основната й цел е доколко предоставената информация е пълна и дава ли прозрачност на управлението на структурата . По отношение изпълнение на закона за достъп на информацията изискванията са изпълнени, но с изключение на решенията на ОбС ,няма данни за актуализация на информацията в последния месец. Отсъства изцяло секция за достъп до информацията –не се знае кой получава заявленията, колко са постъпилите, не са публикувани правила, но се приемат електронни заявления по ЗДОИ. Публикуван е бюджета на общината за съответната година, но последният финансов отчет е бил за 2010г.(не е бил публикуван за изтеклата 2011, при положение, че е приет бюджет за следващата година). Няма отчет за дейността на институцията, няма декларации за имотно състояние и за конфликт на интереси. Има регистър за обяви за обществени поръчки, но няма информация за възлагането им.

От всички институции в областта най-напред в подреждането е Областна администрация - Пловдив. Заема 4-та позиция сред всички областни управи и е 34-та в общото подреждане на институциите.

Към края на класацията са Областната дирекция на МВР - 383 място, и Регионалният инспекторат по образование - 405.

Останалите пловдивски общини заемат места съответно:

Сред 264 общини   Сред общо 487 институции

Асеновград  47 108
Съединение 67 151
Община Пловдив 68 155
Община Марица 72 158
Община Първомай 90 205
Община Сопот 94 207
Община Кричим 122 261
Община Садово 140 286
Община Раковски 141 288
Община Родопи 151 306
Община Лъки  158 318
Община Перущица 166 334
Община Хисаря 177 351
Община Брезово 188 367
Община Стамболийски 234 440
Община Калояново 242 450
Община Карлово 245 457

   Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
28 сеп 2020
Последни новини