5 °C

Сайтът на общината с оценка 26,5 от възможна 60,5

Официалният сайт на община Първомай се нарежда на 205 място сред сайтовете на 478 структури на изпълнителната власт и на 90-то между общините в България. Класацията е направена от Програмата за достъп до информацията на базата на пручване, проведено през първата половина на 2012г.. Страниците са били оценявани по 40 индикатора, включващи задължения от Закона за достъп до общесвената информация. Отчетено е до колко информацията е била достъпна, актуална ли е и дали в интернет пространството е представена прозрачно финансовата дейността на проверяваните.

В рамките на проучването са били подадени 485 електронни заявления за достъп до информация до институциите. Отговорът на община Първомай е получен по електронен път в рамките на законовия срок, заедно с още 49% от институциите. В документа, подписан от кмета на общината, има изчерпателен отговор на поставените в заявлението въпроси.

Оценката, получена от сайта на общината е 26,5 при максимална оценка от 60,5. Класацията не включва оформлението и навигацията на сайта. Основната й цел е доколко предоставената информация е пълна и дава ли прозрачност на управлението на структурата . По отношение изпълнение на закона за достъп на информацията изискванията са изпълнени, но с изключение на решенията на ОбС ,няма данни за актуализация на информацията в последния месец. Отсъства изцяло секция за достъп до информацията –не се знае кой получава заявленията, колко са постъпилите, не са публикувани правила, но се приемат електронни заявления по ЗДОИ. Публикуван е бюджета на общината за съответната година, но последният финансов отчет е бил за 2010г.(не е бил публикуван за изтеклата 2011, при положение, че е приет бюджет за следващата година). Няма отчет за дейността на институцията, няма декларации за имотно състояние и за конфликт на интереси. Има регистър за обяви за обществени поръчки, но няма информация за възлагането им.

От всички институции в областта най-напред в подреждането е Областна администрация - Пловдив. Заема 4-та позиция сред всички областни управи и е 34-та в общото подреждане на институциите.

Към края на класацията са Областната дирекция на МВР - 383 място, и Регионалният инспекторат по образование - 405.

Останалите пловдивски общини заемат места съответно:

Сред 264 общини   Сред общо 487 институции

Асеновград  47 108
Съединение 67 151
Община Пловдив 68 155
Община Марица 72 158
Община Първомай 90 205
Община Сопот 94 207
Община Кричим 122 261
Община Садово 140 286
Община Раковски 141 288
Община Родопи 151 306
Община Лъки  158 318
Община Перущица 166 334
Община Хисаря 177 351
Община Брезово 188 367
Община Стамболийски 234 440
Община Калояново 242 450
Община Карлово 245 457

   Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини