Художници откриха Златаровите дни

Традиционните Златарови дни в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ започнаха с откриването на изложба на възпитаниците на Зорка Каразапрянова. Те са посветили творбите си на 100-годишния юбилей на училището. Рисунките на малките художници могат да бъдат видяни във фоайето на училището. Пак там върви  и презентация за патрона. Както всяка година, и тази, по време на празниците, един от часовете на класа ще бъде посветен на големия учен. На 7 февруари от 15.30часа, в библиотеката ще бъде изнесена лекция на тема  „Асен Златаров – основоположник на броматологията в България“.

Клуб „Публична реч“, ръководен от Петя Георгиева ще направи първата своя представителна изява на Златаровите дни на 6 февруари от 17.30. В рамките на тържествата ще се представи и клуб „Общуване чрез танц“ с ръководител Гинка Димова. Любителите на танца са поканени на 13.02. от 14.30 в актовата зала на училището.

Празничната десетдневка ще бъде закрита на 15 февруари с  премиера на Младежкия театрален състав. „Орисия“ обединява две едноактови пиеси за съдбата и бедността – „Разговор в парка“ на Алън Ейкбърн и „Наем“ на Бранислав Нушич. Тази година учителският актьорски състав е разширен и в една от ролите ще видим Джейкъб Баркмайер. Постановката отново е дело на Спас Янков.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини