Кметове умуват как да разширят фонда за Летище Пловдив

По инициатива на директора на Летище Пловдив Дойчин Ангелов, днес е било проведено спешно заседание на Фонда за развитие на летището. На срещата са присъствали кметовете на шест общини – Чепеларе, Хисаря, Калояново, Асеновград, Куклен и Първомай. Градоначалниците са се обединили около тезата, че Фонда за развитие на летището има голям ресурс въпреки напускането на Община Пловди.Набелязани са били конкретни мерки за присъединяването на още общини във Фонда.

Очаква се до края на февруари на едно място да се съберат общините от Южен-Централен район и областните управители, за да се разяснят ползите от членуването им във Фонда за развитие на летище „Пловдив”. Всички кметове са поели ангажимент да лобират за това и пред свои колеги, с които имат добри контакти.

Срещата на общините от Южен-Централен район е била подкрепена от министъра на транспорта Ивайло Московски, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и заместник-министърът по туризма Иво Маринов.

Кметовете са притеснени, че има вариант авиокомпания „Райънеър” да спре сега действащите линии. Те са категорични, че това ще бъде голяма загуба за жителите на региона, затова взеха решение да проведат спешни разговори с превозвача и да дадат гаранции, че Фонда ще продължи да се разраства, въпреки излизането от него на пловдивската община.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини