Фурор за местната борба, посвещават медалите си на кмет

Борбата в хасковско завоюва крупни успехи на държавното лично първенство за момичета, кадетки и девойки в Сливен. Местната школа се завърнаха с шампионска титла, дело на димитровградчанката Нели Георгиева в категория до 60 кг. Тя се състезаваше при девойките младша възраст, т.нар. кадетки. Съотборничката и Виктория Бобева записа също отлично постижение, като спечели среброто . По ирония на съдбата, на финала я победи доскорошната и „градска” Джанан Манолова от ЦСКА. Шампионката дълго време бе звезда на димитровградският клуб „Еньо Вълчев” преди да премине в столичния гранд. Финалът бе на кантар. При равенство в точките се стигна до един клинч, където по опитната Джанан буквално излъга Виктория и спечели златото. Въпреки това, Вики отива в национала и ще защитава цветовете на родината на световното първенство в зала „Армеец” през лятото. Шампионатът в Сливен бе квалификация място в националния отбор, класираха се финалистите.

Страхотен успех завоюва и новата генерация на симеоновградската борба. Треньорът Росен Бонев тръгна с куп дебютантки и пренебрежителните усмивки на спецовете от типа „къде си тръгнал с тия новобранки”. Обаче школата от Марица се върна с 3 медала. Асът Ива Росенова стана втора в категория до 55 кг при девойките. Тя прегази всичко живо до финала, но там отстъпи в много оспорвана схватка на националката Галя Яначкова от Кюстендил. Съотборничката и Теодора Цветанова в същата възрастова група пък остана 5-та след като имаше малшанса да срещне на полуфиналите националната състезателка Елица Янева.

Най-голяма липса на късмет имаше новобранката Виктория Тихомирова при момичетата. Детето с кила под исканите от категорията 34, направи три туша на далеч по-обиграни съпернички, но на финала отстъпи на боркиня от Велики Преслав. Друга дебютантка Клара Живкова спечели бронзов медал в категория до 37 кг.

След успеха момичетата отправиха затрогващ жест. След успеха си те обявиха, че посвещават медалите си на кмета на Симеоновград Пейчо Стайков, който им оказвал неоценимо съдействие в борбата за запазването на ...борбата. Тамошният клуб имаше известни недоразумения с местната администрация през миналата година, но успешното им сътрудничество сега показа, че наистина са били недоразумения.

Хасково за съжаление остана капо. Нито една от 4-те състезателки на местния клуб не се окичи с медал.

Г.Христов

Рядко се случва спортисти да благодарят на кмет. Пейчо Стайков го заслужава
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини