25 °C

Цената на ПУП-а за подлеза падна драстично

Не 40, а около 17 хиляди ще струва на общината изменението на Подробния устройствен план във връзка с изграждането на автомобилен подлез. Това стана ясно още преди вчерашната сесия на ОбС, на която беше гласувано решение за изменението му. Заради тази точка в дневния ред в залата имаше представители на гражданската инициатива, които вече по традиция изгледаха цялата сесия, за да проследят гласуването на това решение.

Голяма част от гласуваните предложения имаха формален характер. Така безрезервно съветниците приеха отчета на Дечко Петков за дейността им през второто полугодие на  2012 година и информациите за трудовата заетост и демографската характеристика на общината. В доклада си председателят е посочил промяната в състава на общински съвет, но никъде не пише, че е имало промяна в ръководството му на 31 август. Не е отразен и избора на нов заместник -председател.  За бойкотираната сесия също не става дума. Отчетът има формален характер и се прави заради изискването на Закона за местното самоуправление и местната демокрация. От пълнотата му няма да произтече нищо съществено.  От него става ясно още, че към местния парламент са подадени 184 предложения, взети са 78 решения, най-голямата част от тях – 27 са свързани с общинска собственост. Пълният текст на доклада можете да прочетете тук(документите от точка 1 на дневния ред).

На сесията се гласува и промяна в Наредбата за местни данъци и такси, касаеща хотелиерите. Тя е продиктувана от решението на Конституционния съд, че до сега противоконституционно се е определял туристическия данък на базата на брой легла в хотелите.  С промените данъкът ще се плаща на база заети легла. В гласуването не участва Митко Хубинов, за да не бъде в конфликт на интереси.

В сдружението на общините от РАО“Тракия“  за  делегат беше избран Дечко Петков. Когато той не може да представлява община Първомай на форумите на асоциацията, ще бъде заместван от Маргарита Давчева.

С решение на  ОбС Регионално управление „Социално осигуряване“  ще бъде преместено в стая 223 на сградата на общинска администрация. От организацията отново ще ползват помещението безвъзмездно, както е било до сега. По време на разискванията в комисиите беше поставен въпросът- възможно ли е да се предявят претенции за наем. Оказа се, че ОбС може да откаже стая на бюджетна организация, каквато е РУСО, с подходящи мотиви, но не може да иска наем за нея.

Гласувани бяха и други решения. Съветниците се съгласиха да се предостави общинска земя на държавата за изграждане на АМ“Марица“. Одобрен беше бизнес-плана на ВиК- Пловдив и ПУП за построяване на станция на БТК в село Бяла река.

Въпреки притесненията на присъстващите граждани, без проблеми мина и решението за изработването на проект  на нов ПУП и одобряване на задание за проектиране на Нов пътен подлез.  Под сурдинка останаха недоволството на други граждани - чиито имоти ще бъдат пряко засегнати от изграждането на това съоръжение и предупрежденията, че във вида, в който беше представен, подлезът би бил опасен за шофьорите.  Любопитно е, че с изключение на д-р Димитър Кертиков, нито един „опозиционер“ не пожела да говори публично.

Сесията завърши с допълнително приетата точка за утвърждаването на д-р Румяна Бойлова като управител на МБАЛ – Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини