0 °C

Цената на ПУП-а за подлеза падна драстично

Не 40, а около 17 хиляди ще струва на общината изменението на Подробния устройствен план във връзка с изграждането на автомобилен подлез. Това стана ясно още преди вчерашната сесия на ОбС, на която беше гласувано решение за изменението му. Заради тази точка в дневния ред в залата имаше представители на гражданската инициатива, които вече по традиция изгледаха цялата сесия, за да проследят гласуването на това решение.

Голяма част от гласуваните предложения имаха формален характер. Така безрезервно съветниците приеха отчета на Дечко Петков за дейността им през второто полугодие на  2012 година и информациите за трудовата заетост и демографската характеристика на общината. В доклада си председателят е посочил промяната в състава на общински съвет, но никъде не пише, че е имало промяна в ръководството му на 31 август. Не е отразен и избора на нов заместник -председател.  За бойкотираната сесия също не става дума. Отчетът има формален характер и се прави заради изискването на Закона за местното самоуправление и местната демокрация. От пълнотата му няма да произтече нищо съществено.  От него става ясно още, че към местния парламент са подадени 184 предложения, взети са 78 решения, най-голямата част от тях – 27 са свързани с общинска собственост. Пълният текст на доклада можете да прочетете тук(документите от точка 1 на дневния ред).

На сесията се гласува и промяна в Наредбата за местни данъци и такси, касаеща хотелиерите. Тя е продиктувана от решението на Конституционния съд, че до сега противоконституционно се е определял туристическия данък на базата на брой легла в хотелите.  С промените данъкът ще се плаща на база заети легла. В гласуването не участва Митко Хубинов, за да не бъде в конфликт на интереси.

В сдружението на общините от РАО“Тракия“  за  делегат беше избран Дечко Петков. Когато той не може да представлява община Първомай на форумите на асоциацията, ще бъде заместван от Маргарита Давчева.

С решение на  ОбС Регионално управление „Социално осигуряване“  ще бъде преместено в стая 223 на сградата на общинска администрация. От организацията отново ще ползват помещението безвъзмездно, както е било до сега. По време на разискванията в комисиите беше поставен въпросът- възможно ли е да се предявят претенции за наем. Оказа се, че ОбС може да откаже стая на бюджетна организация, каквато е РУСО, с подходящи мотиви, но не може да иска наем за нея.

Гласувани бяха и други решения. Съветниците се съгласиха да се предостави общинска земя на държавата за изграждане на АМ“Марица“. Одобрен беше бизнес-плана на ВиК- Пловдив и ПУП за построяване на станция на БТК в село Бяла река.

Въпреки притесненията на присъстващите граждани, без проблеми мина и решението за изработването на проект  на нов ПУП и одобряване на задание за проектиране на Нов пътен подлез.  Под сурдинка останаха недоволството на други граждани - чиито имоти ще бъдат пряко засегнати от изграждането на това съоръжение и предупрежденията, че във вида, в който беше представен, подлезът би бил опасен за шофьорите.  Любопитно е, че с изключение на д-р Димитър Кертиков, нито един „опозиционер“ не пожела да говори публично.

Сесията завърши с допълнително приетата точка за утвърждаването на д-р Румяна Бойлова като управител на МБАЛ – Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини