12 °C

Красимира Славова отбеляза юбилей на Богоявление

В началото на 2013 година, насред Богоявление, родената през 63-та Красимира Славова постави началото на редицата забележителни юбиляри.  Известна със своята поезия, автор на два романа и детски приказки, Краси е щастлива майка на две дъщери и баба на трима внука.

В началото на миналия век е било модерно да се попълват анкети. Един от най- известните съставители е бил проф. Иван Шишманов, а благодарение на тази мода до днес е останало знаменитото му интервю с Иван Вазов. Използваме неговата форма, за да научим нещо повече и за Красимира Славова.

1.Достойнство, което най- много цените в хората, у мъжа, у жената

Човещината. Липсата на злоба, завист, лошотия.

2.Вашата отличителна черта

Упоритост.

3.Вашата представа за щастието

Любим човек да ти откъсне изпод снега първото кокиче.

4. Вашата представа за нещастието

Когато изгубиш сродна душа,много близък човек - това е в личен план, а иначе мизерията, безсилието пред неща, които не можем да променим, войните.

5.Недостатък, който сте склонни лесно да простите

Интригантството.

6.Недостатък, който ви внушава най- голямо отвращение

Високомерието.

7. Вашата антипатия

Злобата.Да причиняваш зло.

8. Вашето любимо занимание

О-о...много са. Четенето.

9.Вашите любими поети

Ще изброя само някои от съвременните, иначе са много и наши,и чужди.Ивайло Диманов, Ивайло Балабанов, Маргарита Петкова, Виолета Христова и разбира се Любомир Левчев...и още много

10. Вашите любими прозаици

Йордан Радичков, Дончо Цончев, Йосиф Бродски и още, и още…

11.Вашият любим герой

Малкият принц.

12.Вашата любима героиня

Сбор е от много женски образи - силните жени, които са достатъчно умни и успяват, но не в съдържанието на еманципирани жени.Тези, които знаят кога да дадат крачка преднина на мъжа.

13.Вашето любимо цвете

Първите зюмбюли - носят ухание на пролетна надежда. Хортензиите.Хризантемите.

14. Вашият любим цвят

Синьо.

15. Вашето любимо име

Име - не.След като опозная човека той определя дали ще харесам името.

16. Любимо ястие

Сготвено с любов

17. Вашата любима мисъл

Много са.Записвам си разни неща,които ме впечатляват, но напоследък все по-често се сещам за нещо прочетено при Горки: "Понякога след разговор с човек, страшно ти се иска да погалиш куче".

18 Вашият любим девиз

"Не мога не е факт, а идея".

Тогава е нямало кино и аз бих допълнила с:

19 Вашият любим филм?

Старите български филми - "Тютюн", да речем, с блестящата роля на Невена Коканова

20. Музиката, която те вдъхновява

Без дивашка чалга, слушам различна музика. Обичам "Дете на времето" на Пърпъл.

21. Родена си на Йордановден, защо не се казваш Йорданка?

Когато съм се родила на 6-ти януари е било Бъдни вечер,по стария календар. А името е избрал баща ми.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини