26 °C

Красимира Славова отбеляза юбилей на Богоявление

В началото на 2013 година, насред Богоявление, родената през 63-та Красимира Славова постави началото на редицата забележителни юбиляри.  Известна със своята поезия, автор на два романа и детски приказки, Краси е щастлива майка на две дъщери и баба на трима внука.

В началото на миналия век е било модерно да се попълват анкети. Един от най- известните съставители е бил проф. Иван Шишманов, а благодарение на тази мода до днес е останало знаменитото му интервю с Иван Вазов. Използваме неговата форма, за да научим нещо повече и за Красимира Славова.

1.Достойнство, което най- много цените в хората, у мъжа, у жената

Човещината. Липсата на злоба, завист, лошотия.

2.Вашата отличителна черта

Упоритост.

3.Вашата представа за щастието

Любим човек да ти откъсне изпод снега първото кокиче.

4. Вашата представа за нещастието

Когато изгубиш сродна душа,много близък човек - това е в личен план, а иначе мизерията, безсилието пред неща, които не можем да променим, войните.

5.Недостатък, който сте склонни лесно да простите

Интригантството.

6.Недостатък, който ви внушава най- голямо отвращение

Високомерието.

7. Вашата антипатия

Злобата.Да причиняваш зло.

8. Вашето любимо занимание

О-о...много са. Четенето.

9.Вашите любими поети

Ще изброя само някои от съвременните, иначе са много и наши,и чужди.Ивайло Диманов, Ивайло Балабанов, Маргарита Петкова, Виолета Христова и разбира се Любомир Левчев...и още много

10. Вашите любими прозаици

Йордан Радичков, Дончо Цончев, Йосиф Бродски и още, и още…

11.Вашият любим герой

Малкият принц.

12.Вашата любима героиня

Сбор е от много женски образи - силните жени, които са достатъчно умни и успяват, но не в съдържанието на еманципирани жени.Тези, които знаят кога да дадат крачка преднина на мъжа.

13.Вашето любимо цвете

Първите зюмбюли - носят ухание на пролетна надежда. Хортензиите.Хризантемите.

14. Вашият любим цвят

Синьо.

15. Вашето любимо име

Име - не.След като опозная човека той определя дали ще харесам името.

16. Любимо ястие

Сготвено с любов

17. Вашата любима мисъл

Много са.Записвам си разни неща,които ме впечатляват, но напоследък все по-често се сещам за нещо прочетено при Горки: "Понякога след разговор с човек, страшно ти се иска да погалиш куче".

18 Вашият любим девиз

"Не мога не е факт, а идея".

Тогава е нямало кино и аз бих допълнила с:

19 Вашият любим филм?

Старите български филми - "Тютюн", да речем, с блестящата роля на Невена Коканова

20. Музиката, която те вдъхновява

Без дивашка чалга, слушам различна музика. Обичам "Дете на времето" на Пърпъл.

21. Родена си на Йордановден, защо не се казваш Йорданка?

Когато съм се родила на 6-ти януари е било Бъдни вечер,по стария календар. А името е избрал баща ми.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини