Бойко три пъти се отрече от "Белене". Преглед на печата

„Стандарт": Бойко три пъти се отрече от "Белене"

Премиерът Бойко Борисов разпореди на членовете на ГЕРБ как да гласуват на предстоящия референдум. На 27 януари българите ще се произнесат дали искат страната да развива ядрена енергетика чрез изграждането на нова електроцентрала. Дори референдумът да бъде отрицателен, това ще доведе само до ново отхвърляне на проекта за АЕЦ "Белене". Но няма да попречи на изграждането на още мощности в АЕЦ "Козлодуй". Защото въпросът е за нова централа, а не за нови реактори, обясниха депутати. Цял ден вчера премиерът и соцлидерът Сергей Станишев задочно си разменяха обвинения.



„24 Часа": Плевнелиев без съмнения за избора на Сотир Цацаров

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че без никакви съмнения е подписал указа за назначаването на Сотир Цацаров за главен прокурор. Според него гласуването във Висшия съдебен съвет било повече от категорично - 18 от 24-мата в съвета подкрепиха Цацаров. А новият обвинител №1 тръгвал с висока степен на обществено и институционално доверие.
Държавният глава участва в традиционния богоявленски водосвет на бойните знамена пред Паметника на Незнайния воин в София. На церемонията дойдоха още парламентарният шеф Цецка Цачева, министърът на отбраната Аню Ангелов, столичният кмет Йорданка Фандъкова

„Труд": Фото финиш и грубости за кръста

С крясъци "Върни кръста на момчето!" публиката се намеси в битката за Богоявленския кръст в Благоевград. 17-годишният Димитър Кокалков, ученик в Хуманитарната гимназия в града, обясни, че уловил разпятието още във въздуха, но то било отнето от ръцете му от организирана група във водата. В благоевградския храм след кратко съвещание на поповете се взе решение да прегледат запис от тв камера и минути по-късно отците излъчиха за победител Димитър.

„Новинар": ЧЕЗ ще инвестира 270 хил. лева в подмяната на крадени кабели

„ЧЕЗ Разпределение България" ще инвестира през януари 270 хил. лева в подмяната на 9 км увредени при кражби кабели от подстанция „Средец" в София.
Проектът ще подобри сигурността и качеството на електрозахранването на 100 хиляди клиенти в централните столични райони, съобщиха от пресцентъра на дружеството. ЧЕЗ ще инвестира през януари в Западна България общо над 734 хиляди лева. Най-много средства ще бъдат вложени на територията на град София - 343 хиляди лева. В електроразпределителния район на Югозападна България ще бъдат инвестирани 296 хиляди лева, а за Северозападна България са заделени 94 хиляди лева.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини