Как да влезеш в света на богатите

Изкачването по социалната стълбица е изкуство. Не е достатъчно да познавате богати и известни хора, а да станете част от тяхното приятелско обкръжение, ако искате да имате повече шансове да постигнете техния успех.

Журналистът Сухел Сет е написал книгата „Get to the Top", в която съветва как да стигнете до върха и да влезете в кръга на богатите и известните.

Тези хора обикалят скъпите ресторанти и хотели, посещават модните седмици, различни арт фестивали и т.н.

За да получавате покани за различни светски събития, на които можете да се запознаете с тях, е добре да познавате техните ПР консултанти или да сте близък с някой светски журналист, който има достъп до тях.

Ето и част от съветите на автора:

1. Как да направите подарък на някой, който си има всичко? (ако отивате на парти за рождения ден на някоя популярна личност)

Книгата с персонално послание е добър вариант. Почти всеки човек обича книгите или поне се преструва, че ги обича. Този подарък ще покаже, че мислите рожденика за интелектуалец, а не за повърхностна звезда.

2. Как да се облечете за такова парти?

Елегантността е от решаващо значение. Тя ще ви позволи да се интегрирате, а ако сте облечен като шофьор, това няма да стане. Трикът е да не носите нищо, което да разкрива, че всъщност не сте богат, а по-скоро средна класа. Облечете се разумно и без голотии. Придържайте се към класиката – черна рокля за жените, тъмен костюм за мъжете.

3. Кои са най-добрите ледоразбивачи на среща с човек с положение?

Изречение като: „Чувал съм много неща за вас, но съм сигурен, че има още много други факти, които са интересни за личността ви." Почти всеки богат и известен човек обича да се хвали с постиженията си.

4. Как можете да ги впечатлите още в първия разговор?

Като начало, им кажете пълното си име без заекване. Не казвайте просто "Катерина". Можете да започнете с кратък анекдот. Избягвайте лекциите и есетата.

5. Как да направите комплимент без да нарушите етикета?

Няма жена, която ще се обиди на комплимент, а най-добрият начин да поласкаете една богата дама е, да ѝ кажете, че изглежда елегантна. Това е широко понятие и винаги звучи позитивно и премерено. Освен това се отнася за цялата ѝ персона (не е коментар само за дрехите ѝ).

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини