Отнемат и зам. председателското място на Александрова

Да остане ли Красимира Александрова заместник – председател на ОбС – Първомай, ще решават местните парламентаристи. Първата редовна сесия на Общински съвет , от август насам, която се очаква да се проведе на 30 ноември, ще започне с кадрово решение. Съветниците от „Заедно за Първомайско“, „Промяна с Митко Хубинов“ и  БСП са внесли докладна записка относно освобождаването на г-жа Александрова и избор на нов зам. председател. Мотивът, записан в материала е, че тя не изпълнява задълженията си. За мястото й се спряга името на Маргарита Давчева, но до сега никой от „заговорниците“ не е  потвърдил тази информация. Няма и предложение за решение за промяна на заплащането на длъжността.

В дневния ред има общо 22 точки. Едни от най-интересните и актуални между тях са отчетът за изпълнение на бюджета за първото полугодие и актуализацията му, информацията за провеждането на обществени поръчки, изменението на Общинския план за развитие на общината, продажбата на общински имоти в Първомай, Брягово, Езерово и Виница.

Формирано ли е ново и устойчиво мнозинство в местния парламент и ще подкрепят ли съветниците от „Промяна с Митко Хубинов“ и БСП актуализирания бюджет ще разберем до няколко дни. Очаква се бурна и тежка сесия и може би за това началото й е от 16 часа, час по- рано от обикновено.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини