Общински съвет - Марица се изнесе в Първомай

Най- вдясно е кметът на община Марица- Димитър Иванов, а до него - председателят на общински съвет- Гергана Трендафилова

Изнесено заседание на община Марица се проведе в Пленарната  зала на ОбА – Първомай. В продължение на почти 3 часа 25-тима общински съветници обсъждаха и взеха решение по 30 точки от дневния ред.

Община Марица е с население 32000 души, има 19 кметства и е на първо място по инвестиции в област Пловдив. Заседанието им се проведе в Първомай по покана на кмета на община Първомай Ангел Папазов. През последните месеци между двете общини съществува тясно сътрудничество, полезно и за двете страни. 4 народни избранници не бяха на заседанието, но в залата присъстваха кметовете на селата и работещи от общинска администрация.

Беше любопитно да се види по какъв начин се обсъждат направените предложения, аргументирането им и гласуването. Словесни шпаги кръстосаха по редица точки.  Над 100 страници материали по сесията бяха предоставени за ползване от parvomai.net.  Между тях имаше докладни записки, повечето от кмета Димитър Иванов, проекторешения, становища на постоянните комисии, планове и скици на имоти, предложени за  одобряване на процедура за продажбата им, ПУП на село Царацово, необходими заявления и документи за тези процедури и т.н.

Председателят на ОбС – Марица Гергана Трендафилова каза, че е благодарна на кмета Ангел Папазов за покана.  За нея това е добър начин да се рекламира общината. Надява се да споделят полезен опит с колегите си от местния парламент и съжалява, че не е имало предварителна информация, за да присъстват повече местни хора на заседанието.

След сесията гостите се срещнаха в неформална обстановка с представители на местния парламент.

Седмица преди предстоящото заседание, на сайта на община Първомай все още не е качен дневния ред. Това ще е първата редовна сесия от 30 август насам.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини