Изгорялата къща в Созопол е на Дарик имоти

Изгорялата къща в Созопол е собственост на Дарик имоти, съобщи Радосвет Радев, собственик и създател на Дарик радио.

"Моето предположение е, че палежът е умишлен", каза той.

Трима души загинаха при пожар в Созопол тази нощ. Жертвите са Диана Георгиева и нейните възрастни родители. Оцелял е само съпругът й – Георги, който скочил от втория етаж на къщата. Майката на Диана е била с инсулт и неподвижна на легло. Двамата синове на семейството не са били у дома при пожара, съобщи БГНЕС.

Огънят обхванал втория етаж на къщата около полунощ. Екипи на пожарната са се отзовали веднага на подадения сигнал и са успели да изгасят пожара към 3 часа тази сутрин. Георги Георгиев е в шок от случилото се. Усетил миризма на нафта преди да избухнат пламъците. Съседите разказват, че преди повече от седмица е имало друг опит за палеж. Семейството е от Добрич. Георгиеви имали малко заведение край морето. Старинната постройка се намира на ул. "Тюлен" N2.

Тази двуетажна дървена къща, както и повечето, които я заобикалят, са със статут на паметници на културата и лошото е, че всъщност ако беше се разпрострял пожарът, това означаваше една действително огромна загуба за целия стар град на Созопол, заяви по БНР говорителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева. Защото, продължи тя, много бързо горят и въпреки добрата и своевременна намеса на противопожарните органи от созополската и бургаската пожарна, които са били с три противопожарни автомобила и общо десет човека, не се стигнало до разпространяване на пожара, но за съжаление са изгубени три човешки живота.

Рандева обясни, че бързото горене на дървената къща е причината да загинат тези трима души.

"Това е една стихия, която трудно се овладява. Става въпрос за къщи, които са не на една и две години, доста стари и като цяло дървеният материал, от който са изградени, предполага по-бързото им горене. На този етап категорично за причината не можем да кажем, да говорим за умишлен палеж или пък за инцидент, който е в следствие късо съединение. Не можем на този етап категорично да кажем", каза тя.

Има информация от съпреживелия съпруг на 51-годишната жена, която заедно с двамата си родители – майка на 81 и баща на 77 години са загинали в пламъците. Този човек всъщност е информирал полицейските служители, че е установил поливане със запалителен продукт преди около 2 седмици, но тогава не се е обърнал към служителите на реда, а сега вече се случи непоправимото.

Извършен е първоначалният оглед, назначена е и пожаро-техническа експертиза и други допълнителни, които да дадат информация за това дали става въпрос за умишлено запалване. Естествено ще се разпита и преживелият съпруг. Той естествено не е много адекватен към момента, защото човекът просто е в действително в много лошо психическо състояние и това е съвсем обяснимо.

Със сигурност можем да кажем, че тези две семейства са обитавали тази къща, те са били под наем. Те са от Добрич, не са от Созопол и са имали малък бизнес. Яснота бихме могли да получим от самия човек, който е преживял пожара. Въпросът е, че ни е необходимо време, за да може той да се окопити и да бъде доста по-адекватен в разговорите, съобщи още говорителят на ОДМВР - Бургас.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини