Пребиха съдията по делото за "Кремиковци". Вестниците в събота

„Стандарт": Патриархът се прибра в родния манастир

Още от обяд стотици жители на Орешак и околните селища се бяха събрали да изпратят в последния му път покойния патриарх Максим. Много от тях носеха букети с късни есенни цветя. Венета и Рада от село Черни Осъм споделиха: "Дойдохме, защото беше добър човек. Беше най-идеалният за патриарх."
Стефана е от Троян. Тя и баща й лично са се познавали с покойника. "Беше добър и мил с всички, държеше се с хората като квачка с пиленцата си", каза тя. Жителите на Орешак са категорични, че техният именит съселянин е трябвало да бъде погребан именно в Троянския манастир.

„Дума": Връщаме 70 млн. долара, ако бавим "Южен поток"?

Ако Българският енергиен холдинг не приеме окончателно инвестиционно решение в срок до 15 ноември 2012 г., дружеството ще дължи на ОАО "Газпром" сумата от 70 млн. долара. Тава е заявил икономическият министър Делян Добрев, става ясно от стенограмата на заседанието на кабинета в сряда. Тази сума представлява връщане на предоставената отстъпка от цената на газа, уточнява той.
Почти два пъти по-ниска от обявената се оказа дадената от "Газпром" отстъпка в цената на газа за България, която бе договорена в края на март 2012 г., но реализирана едва в края на август и довела до символичното поевтиняване на синьото гориво за вътрешния пазар с едва 0.67 на сто от октомври, заявява Добрев.
На 27 август 2012 година беше подписан протокол между БЕХ ЕАД и ОАО "Газпром" относно реализацията на проекта на територията на Република България. Тогава в ефира на БНТ министър Добрев обясни: "Намалението на газа е 11%, колко ще бъде неговото цифровото изражение обаче ще стане ясно в края на декември, когато сме изконсумирали всички количества. Предварителните разчети показаха, че тази сума ще е около 115 млн. долара, но това зависи от количествата, закупени от "Булгаргаз".

„24 Часа": Искат максимални присъди за всички "Килъри" - обвиненията доказани

Прокуратурата поиска максимални присъди по всички обвинения в мегаделото "Килърите".
След петдневни пледоарии, в Шуменския окръжен съд приключи обвинителната реч на прокуратурата по делото.
Прокурор Маргарита Георгиева обвини шестимата подсъдими и в палежи, побои, взривове, незаконно притежаване на оръжия и лихварство.
В четвъртък прокурор Ася Петрова поиска доживотен затвор без право на замяна за подсъдимите Петър Стоянов, Георги Вълев, Янко Попов и Васил Костов, доживотен затвор за подсъдимия Петър Атмаджов и 20 години лишаване от свобода за Райчо Стойнев за три поръчкови убийства.

„Новинар": Пребиха съдията по делото за "Кремиковци"

Съдията от Софийския градски съд Мариан Марков е бил пребит пред входа на блока си в петък сутринта, когато е тръгвал за работа, съобщиха от СДВР.
Неизвестният засега нападател е издебнал Марков в гръб и му е нанесъл редица удари с метален бокс по главата. Магистратът веднага е бил откаран в спешното отделение в ИСУЛ, като опасност за живота му няма. Засега от полицията не се ангажираха да посочат мотивите за нападението над един от най-популярните градски съдии.

„Труд": Десислава Атанасова: Лекарите няма да напускат България, ако има силна политика

В България имаме нужда от много силна политика, национален консенсус и добри управленски решения, за да се спре напускането на лекарите. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в предаването „Панорама" по БНТ.
Това са възможностите, които ще накарат тези хора да останат в България. Това е пътят, който ще накара младите лекари да лекуват българските граждани. Възможно е това да стане сега. Оптимист съм. Винаги съм била с огромен респект към хората, които са в началото на човешкия живот и помагат той да се появи, в опита да спасят човешкия живот и са в самия край на човешкия живот. С такъв респект и уважение подхождам към лекарската професия. Затова всички усилия ми са насочени натам - да се накара обществото да се довери на тези хора, които заслужават много, заслужават почит и доверие, защото и в момент стотици хиляди лекари са на работните си места. Те заслужават достойно заплащане за своя труд, професионално израстване и квалификация, каза министърът.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини