На финала на проект ученичка спечели велосипед

Късметлии и ръководители на проекта се снимаха за спомен

Атрактивно, с песни и много награди, разиграни в томбола,  приключи проект „Марко Поло“.  На специалната конференция гости бяха общински съветници от комисиите по образованието и спорта, родители, учители и ученици от двете училища, работили по проекта – ОУ“Св.св. Кирил и Методий“  - Първомай и ОУ“Христо Ботев“-село Градина . Директорът на  училището-домакин от Първомай  Елена Добрева, отчете дейността и резултатите от проекта. Като успешно беше определено реализирането на поставените цели – социализацията на децата от етническите малцинства, поощряване на етническата търпимост,  възпитание в здравословен начин на живот, равен достъп до качествено образование и др. Безспорно, успехът на „Марко Поло“ се дължи на екипа, който го е реализирал и неговия автор и координатор Минко Павлов.

Благодарение на дадената възможност от  Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) , след реализираните дейности  училищата са придобили видеокамера, фотоапарат, принтер, оборудване и дооборудване на два кабинета по Безопасност на движението по пътищата,  кабинет по геокешинг с два GPS-а, площадка по приложно колоездене, 2 велопарка с 4 велосипеда, два фитнес парка с уреди и крачкомери, офис материали, оборудване, лекарствени средства и превързочни материали, литература.

17 от децата, взели участие в дейностите на проекта, чрез томбола получиха футболни топки. Всички ученици, който са били част от представителните изяви бях наградени с флашки. Елица Атанасова стана най- щастливият участник в проекта. Нейното име беше едно от трите на ученици, взели участие в абсолютно всички прояви. При разиграната между тях томбола, Елица спечели велосипед.

Ново колело заслужи и Христо Кирев. Благодарение на обучението по „Марко Поло“ той стана един от най- успешните състезатели по приложно колоездене, включен дори в националния ни отбор. С новата си придобивка Ицето демонстрира част от способностите си – баланс, а Минко Павлов в качеството му на треньор разказа, че рекордът му е над 7 минути, а класираният на второ място състезател е издържал по – малко от три.

За доброто настроение на децата и гостите се погрижи вокалната група на Ваня Павлова и малката Виктория Николаева.

Теди Кирякова

Щастливата Елица е в прегръдките на съучениците си

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини