Метална решетка пукна главата на момче

Младеж на 15 години едва не бе убит, след като тежка метална решетка се стовари върху главата му на спортната площадка в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Първомай. Момчето се размина с пукната глава, няколко шева и солидна доза уплаха.

В приятната съботна вечер двайсетина млади любители на спорта се бяха събрали да поиграят футбол на игрището в училището. В един момент от мача топката бе ритната към прозорците на сградата, в която сега се помещават Бизнес център "Първомай" и Центърът за обществена подкрепа. Коженото кълбо се блъсна в металната решетка и тежката железария се стовари върху стоящите отдолу младежи. Най-много пострада 15-годишният Николай Цветилов. Решетката пукна главата му на сантиметър над лявото му око и на два пръста от слепоочието. Неговите приятели реагираха мигновено и извикаха линейка, която прибра пострадалия. Час по-късно Николай се появи на игрището, за да успокои останалите, че всичко с него е наред и се е отървал с няколко шева.

Решетките, които бяха поставени на прозорците на сградата след последния й ремонт, се оказаха изключително леко закрепени и изпопадаха за няколко години. Истинско чудо е, че няма други пострадали деца, след като площадката е пълна с ученици почти през цялата година. Успокоителен поне е фактът, че това беше последната решетка, която си стоеше на мястото.

Бегъл оглед на конструкцията от средно грамотен технически човек показва, че тя е била закрепена не към тухлите в стената, а единствено към изолацията на сградата. Към рамката са заварени четири 15-сантиметрови винкела, чиито прави краища показват, че те не са били захванати никъде. За същото говорят и малките дупчици в стената, откъдето са изскочили винкелите. Този факт показва, че фирмата извършила ремонта, е отбила номера с поставянето на решетките, излагайки на опасност живота и здравето на десетки деца.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини