22 °C

Спешна помощ няма вина за смъртта на прегазения преди дни мъж

От Спешна помощ отричат да имат вина за смъртта на прегазения на 12 октомври мъж. Тогава на неосветен участък на кръстовището между улиците“ Стефан Стамболов“ и „Стара планина“ 46-годишна жена, шофираща „Опел“ мина през лежащия на асфалта мъж. Според полицейския бюлетин скоростта на колата не е била превишена, а несъобразена с условията на пътя. Алкохол не е открит в кръвта на жената.

 Живеещи около кръстовището разказаха, че поне половин час след инцидента потърпевшият е лежал безпомощно и е виел от болка. Д-р Енчо  Желязков, началник на местното поделение на Центъра за Спешна помощ, направи проверка на записаното в журнала. Дежурен е бил д-р Георги Хаджиев – професионалист, доказал се като отговорен и отзивчив лекар. Сигналът е подаден от Пловдивския център 16 минути след полунощ. 2 минути по-късно екипът потегля. Мястото на инцидента е на не повече от 5 минути от болницата. В 0.55часа прегазеният е сниман, установено е, че има 3 счупени ребра и според първоначалните данни над 4 промила алкохол. В този момент е предаден на д-р Карадинев от хирургично отделение. Пациентът е бил адекватен и контактен. Първомайските лекари не за първи път му оказват помощ, тъй като е бил епилептик. Неочаквано, малко по-късно  кръвните показатели показват и други по- сериозни травми. В 2.19 часа линейка с пострадалия, придружен от д-р Хаджиев тръгва за Пловдив.

Всичко, което е било необходимо е направено – твърди д-р Желязков. Понякога обаждането на телефон 112 създава проблем с организацията за бързо действие. Всяко позвъняване първо се приема в централа в Кърджали, после се прехвърля в Център за спешна медицинска помощ в  Пловдив. Оттам стига до местната „Спешна помощ“. Понякога, незнаейки за какво точно става дума, обажданията се забавят за сметка на други, които изглеждат по- важни. Но в случая дори и да е имало известно забавяне, не то е било фатално за починалия.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини