20 °C

Спешна помощ няма вина за смъртта на прегазения преди дни мъж

От Спешна помощ отричат да имат вина за смъртта на прегазения на 12 октомври мъж. Тогава на неосветен участък на кръстовището между улиците“ Стефан Стамболов“ и „Стара планина“ 46-годишна жена, шофираща „Опел“ мина през лежащия на асфалта мъж. Според полицейския бюлетин скоростта на колата не е била превишена, а несъобразена с условията на пътя. Алкохол не е открит в кръвта на жената.

 Живеещи около кръстовището разказаха, че поне половин час след инцидента потърпевшият е лежал безпомощно и е виел от болка. Д-р Енчо  Желязков, началник на местното поделение на Центъра за Спешна помощ, направи проверка на записаното в журнала. Дежурен е бил д-р Георги Хаджиев – професионалист, доказал се като отговорен и отзивчив лекар. Сигналът е подаден от Пловдивския център 16 минути след полунощ. 2 минути по-късно екипът потегля. Мястото на инцидента е на не повече от 5 минути от болницата. В 0.55часа прегазеният е сниман, установено е, че има 3 счупени ребра и според първоначалните данни над 4 промила алкохол. В този момент е предаден на д-р Карадинев от хирургично отделение. Пациентът е бил адекватен и контактен. Първомайските лекари не за първи път му оказват помощ, тъй като е бил епилептик. Неочаквано, малко по-късно  кръвните показатели показват и други по- сериозни травми. В 2.19 часа линейка с пострадалия, придружен от д-р Хаджиев тръгва за Пловдив.

Всичко, което е било необходимо е направено – твърди д-р Желязков. Понякога обаждането на телефон 112 създава проблем с организацията за бързо действие. Всяко позвъняване първо се приема в централа в Кърджали, после се прехвърля в Център за спешна медицинска помощ в  Пловдив. Оттам стига до местната „Спешна помощ“. Понякога, незнаейки за какво точно става дума, обажданията се забавят за сметка на други, които изглеждат по- важни. Но в случая дори и да е имало известно забавяне, не то е било фатално за починалия.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини