1 октомври събра музика, поезия и трета възраст

Злателина Коларова разказва

Пиано, поезия и хора от трета възраст белязаха първи октомври в Първомай, деня, в който  честваме музиката и възрастните хора, а ОНЧ"Св.св. Кирил и Методий" откриват Литературни празници 2012.

Забележителен концерт на Злателина Коларова зарадва приятелите на най- старото изкуство. С майсторско изпълнение на пиано и кратки въведения към произведенията,  тя преведе публиката от класицизма на Бетховен до романтизма на Чайковски. Шуман, Шуберт,Шопен, импресиониста Дебюси,Григ и Пиацола бяха част от композиторите, на чиито произведения се радваха присъстващите. А концертът завърши с Чайковски и неговата „Октомври“ –пиеса, събрала в себе си поезията  на есента на живота.

Представена беше и стихосбирката на Пенка Ушева „70“. 70 творби, в годината на 70-годишнината на авторката им са събрани в малка книжка. Председателят на дружеството на писателите Кръстьо Кръстев запозна присъстващите с най- интересното в нея. От мокрия пясък в родния Несебър до историческия календар на България, от поезията за жената до красотата на планината – темите са разнообразни и всеки може да открие нещо за себе си. А Пенка Ушева получи поздравления от съученичките си, от колеги учители и колеги поети.

На чаша вино гостите споделиха радостта от срещата  и очакванията си за Литературния октомври 2012-та.

Пенка Ушева
Съученичките поздравяват Пенка
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини