Лицемерието на НКЖИ е опасно

Като лицемерие определяме фактът, че НКЖИ раздели града, опаса го с високи стени, създаде препятствия пред възрастни, колоездачи, майки с колички и инвалиди, а в същото време пред входа на едно от училищата всеки може да се минава свободно през реконструираната и високоскоростна жп линия Пловдив – Свиленград.

Високите предпазни страни с прозрачни прегради свършват с последните къщи на централната част на Първомай. Оттам, до началото на квартал Любеново е поставена лека мрежа, с височина около 1,30 м. На много места на практика преградата е смъкната, а пред входа на ПГСС“Васил Левски“ откровено  липсва. Кой, кого и от какво предпазва след като точно там, където има струпване на деца,  се разчита на съзнанието им? Кой прецени, че това е безопасно? Ако не дай Боже, там се случи инцидент, кой ще носи отговорност? Учителите? Местната власт?Фирмата – изпълнител?  Или НКЖИ? Ще бъде ли открит този, който прецени, че точно там може да се спести материал?

В отделите „ Строителство, благоустройство и екология“ и  „Кадастър и регулация“ са уведомени за проблема. Оттам обещаха да сигнализират в НКЖИ. До началото на учебната година остава седмица. 

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини