Бойко, лента, бакърче за пропаднало школо в Ивайловград

Универсалното лекарство, Бойко, лента, бакърче излекува пропадащо заради свлачище СОУ „Христо Ботев“ в Ивайловград. Днес премиерът откри ремонтираното с 1.5 млн. лева крило на школото, което бе неизползваемо от 4 години заради сериозни дефекти в конструкцията. През това време учениците учеха в бараки, нещо за което Haskovo.net алармира още през ноември 2010-та година с видеорепортажа „Училище за нашите деца“. 

Община Ивайловград кандидатства за пари по програмата за преодоляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи и бе стимулирана от мощна финансова инжекция в размер на 1 млн 560 хиляди лева. Още 250 хиляди лева пък ще бъдат отпуснати за реновиране на другата част от училището, зарадва домакините си премиера. СОУ „Христо Ботев“ е единственото училище в Ивайловград, което е средищно и за цялата община. В него учат 450 деца както от града, така и от селата в общината. 

За тържественото прерязване на лентата пред новооткрития обект се бяха изсипали цели три министри-Бойко, министъра на енергетиката Делян Добрев и на образованието Сергей Игнатов.

Г.Христов

Всички пляскат на Бойко
Учителят и учениците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини