Фен на ГЕРБ пише до Бойко за нов велосипед

Преди 3 години Велинов получи мотоскутер от шефа на ГЕРБ в Хасково Иван Петров, сега иска колело-бегач от премиера

Заклет фен на ГЕРБ подхвана предизборната кампания за парламентарните избори през 2013 год.още преди партийните лидери да сторят това. 41-годишният Велин Велинов от пазарджишкото село Сарая обяви, че ще пише открито писмо до премиера Бойко Борисов с молба да му издейства нов велосипед-бегач.

Върлият симпатизант на герберите иска новото колело, за да измине в деня на вота разстоянието от родното си село до Хасково и обратно преди да гласува. Така предприемачът иска да покаже символично, че изборите също трябва да бъдат „ екологично чисти“ , без „удари под кръста „ и тъмни стратегии.

Велин Велинов вече на няколко пъти попада в полезрението на медиите. Той се прочу покрай евроизборите през 2009-та година. Тогава 38-годишният безработен мъж пропътува  220 км. от с. Сарая до Хасково, където му беше последната адресна регистрация, за да пусне бюлетина за Бойксо-Борисовата формация, и се върна обратно до родното си място.

Трогнат от ентусиазма на колоездача, регионалният лидер на ГЕРБ в Хасково Иван Петров му подари мотопед и му съдейства за назначаването на работа в местното ВиК. По -късно обаче Велин самоволно напусна работа, заради което беше и дисциплинарно уволнен.

В момента той е в родното си село Сарая където гледа болния си баща. По думите му няма как да изпълни намеренията си за изборите през 2013-та година и отново да пропътува стотиците километри от Пазарджик до Хасково и обратно с мотопеда, защото няма пари да напълни резервоара. Имал старо колело, но то било толкова амортизирано, че нямало да издържи на пътя, аргументира молбата си  към Борисов за бегача.

Освен със сърцата си подкрепа и инициативите си спрямо ГЕРБ, той е известен и като ентусиаст при различни прояви на общините почти в цяла България. Преди няколко години Велин Велинов се включи като доброволец във великденското  почистването на столицата. За деня на Европа преди време пък той окосил пространството около читалището в родното му Сарая, което по думите му било буренясало от години. Сам е предлагал помощ да почисти обраслите тревни площи безплатно и на община Пазарджик .

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини