Впрегатно: Юнаци с хамути подкараха 12-тонен тир

Яко

Гостуващи юнаци тежка категория разбиха традиционните представи, че на МПС-тата им е нужен двигател за да вървят. 7-мина богатири от България и Сърбия задвижиха 12 -онен тир с дърпане и засрамиха поколения волове дърпали само ...каруци. При това момчетата от Българската федерация на силовите атлети теглеха за време. Средно-20 секунди за 20 метра. Към многото куриози се добави и този, че 42 годишният ветеран Филип Ганков бе най-бърз, като „профуча” по дистанцията за 18 секунди и 88 стотни. С 20-на години по-млади атлети изостанаха с по-няколко секунди.

Това бе едно от най-впечатляващите упражнения измежду 7-те дисциплини в състезанието на силовите атлети, организирано на площад „Свобода” за дните на Хасково. Откривател №1, замкмет Минко Ангелов, даде старта в жежкия следобед. Човекът се скъса да открива събития на тазгодишните празници.

Прежурящото слънце в 16.30 часа изобщо не попречи на / Iron/ мен-овете да засрамят за вечни времена хасковските хамали. Последните искат по 50 лв за да ви мръднат по една 100-килограмова секция, а момчетата на BFSA без пари мъкнеха по 250 килограма в една посока и се връщаха с 350 килограма в другата. После почти без почивка, започнаха да търкалят огромни автомобилни гуми. Пак за норматив. Накрая излезе, че мъкненето на 12-тонния тир бе нещо като предястие.

Момиченца с разширени зеници гледаха жадно плискащия тестостерон. Други се скъсаха да си правят клипчета с телефоните. Радост.

Дефилето на „железните” мъже бе под мотото „Заедно срещу дрогата”. Изявата е част от серия мероприятия из цялата страна в името на благородната кауза.

Г.Христов

Здраво

С 250 кила на гърба
С 350 кила
С гумите
Накрая атлетите бяха капнали
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини