Читатели от „Орфей“: Кучешки труп се разлага под терасите ни

Кучешкият труп. Снимките са от читателката ни

„Труп на мъртво куче се разлага вече повече от една седмица под терасите на жилищен блок в гр. Хасково на бул. „Васил Левски”. Не се знае от какво е умряло кучето, дали е отровено или от заразно заболяване, но червеите вече са плъзнали по трупа му. Покрай него минават любопитни деца и го замерват с камъни. Оказва се, че в град Хасково проблем са не само бездомните кучета, но и мъртвите...“

Това са редове от писмото на нашата читателка Милена Василева, възмутена от безхаберието и липсата на внимание от страна на институциите. Ето цялата история, почти без редакция:

„Фирмите, с които общината е сключила договор за почистване на града си прехвърлят топката един на друг, препращайки всеки, който се обади, към другата фирма. Опитите ми да разбера все пак коя от тях ще си свърши работата, останаха без резултат.

А си плащаме данъците за смет, които са едни от най-високите за страната.

В безизходицата се обърнах и към Гражданска защита в гр. Хасково. Дежурният ми обясни любезно, че те не се занимават с този проблем и ме посъветва да търся фирмите по чистота.

Как бихте постъпили вие в този случай? Да, правилно – потърсих за съдействие общината, която е сключила договор с фирмите „Титан” и „Екопрогрес” за почистването на града (тук нашата читателка бърка - „Екопрогрес“ е общинска фирма и няма нужда общината да сключва договор с нея, тя е създадена за това – б.ред.). За мой късмет попаднах на „любезната” и „отзивчива” секретарка на кмета – г-н Иванов. Преди да ми затвори телефона с трясък по средата на разговора, тя успя да вметне раздразнено: „Още колко от този блок ще се обадите за това умряло куче?”

И досега разлагащия се труп на кучето, покрит с червеи е на тревната площ. А в Хасково текат дните на града с бляскави мероприятия. Освен това ни предстои да отбележим и 6 септември!

Да са ни честити празниците с разлагащ се труп под терасите!“

Милена Василева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини