Маймунджилъци в детския футбол за купата на Хасково

Всички се бореха за победа. Някои, с всички начини

Маймунджилъците във БГ футбола започват от най-ранна детска възраст, се разбра от днешният футболен турнир за деца за "Купата на Хасково". В името на едната победа, един от отборите-участници вкара нередовен състезател и неправомерно обезпечи победа за отбора си. Въпросният играч бе с близо 2 години по-голям от максимално разрешената възраст за игра и изглеждаше като гигант сред дребосъчковците с топка.

На игрищата на Кенана бе разрешено да играят деца до 99-ти набор или по-малки. Тоест най-много на 13 години. Тимът на Стамболово обаче се изхитри да пусне 15 годишен футболист в редиците си, като дори представил различен акт за раждане при картотеката. Стамболовци били с 5:2 в първия си мач, но супервайзора на турнира, дългогодишният футболен деятел и сътрудник на областното БФС Георги Попиванов, надушил че има нещо гнило. Той първо изискал картотеката на видимо по-големия играч, но понеже тя изглеждала редовна на пръв поглед, подложил на кръстосан разпит самия състезател. Оказало се, че момчето не може да назове точно имената на родителите, изписани на представения акт за раждане. Футболистът бил отстранен от отбора, а тимът на треньора Юксел Реджеб записал служебна загуба. Стамболовци обаче продължиха участието си на турнира, заради регламента. Макар че се играеше на директна елиминация, загубилите първите си мачове играеха с другите паднали за разпределение на местата в края на подреждането. Участваха 8-тима -5 от Хасково, по 1 от Димитровград, Стамболово и Харманли 04 на изтъкнатия детски треньор Георги Стайков. Именно Харманлийци достигнаха най-убедително до мач за първото място, където техен съперник ще им бъде отбора на хасковското Спортно АСТИ АБ. Форматът на двубоите е две полувремена от по 15 минути. При равенство се предвиждат дузпи.

Победителите получават купи и грамоти, като освен отборни има и 5 индивидуални награди. Организаторите от община Хасково са се погрижили всеки тим участник да получи по 1 футболна топка.

Г.Христов

Топката минава, играча-не
Децата навъртаха голям километраж
Техника
Удар
Борба за висока топка
Гол! Дори и вратарят не видя топката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини