Овергаз търси нефт в хасковско

Нефт и конвенционален газ на териоторията на хасковска област ще търси Овергаз.

Проучванията на блок Тракия, който включва землищата на Свиленград, Любимец, Харманли и Маджарово, стартират от средата на септември и ще продължат до края на ноември.

Измерванията, които ще се правят, ще се провеждат единствено на повърхността на земята с помощта на високотехнологични машини и уреди. Методът не носи никакви рискове за околната среда и населението в района, изришно подчертават от компанията.

Кметствата по места вече са уведомени за началото на проучванията и разполагат с цялата документация. За проучвателната акция ръководителите на проекта информират собствениците и арендаторите в районите, чиито земи се намират в обсега на измерванията, за което те ще получат обезщетения. Компенсациите ще се дават по схема като ще се изчислява стойността на продукцията от съответната земеделска земя по пазарни цени.

Овергаз получи правото да извърши проучванията за конвенционален природен газ и нефт в блок „Тракия” след разрешение на Министерски съвет, което беше обнародвано публикувано в в края на 2010 година.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини