448 в Хасково с помощи за първолак, едно семейство отрязано

Шефката на социалните Грета Иванова

448 семейства от Хасково ще получат еднократна помощ за първокласник тази година, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане“. Общо подадените молби за областта за 947. От обработените досега документи на 912 семейства, отказ има само за едно, обясни социалната шефка Грета Иванова. По думите й причина за отказа било превишаване на изисквания доход – 350 лева на член от семейството.

Най-много одобрени за първолашките 150 лева са семейства от Хасково – 448, в Димитровград одобрените са 261, в Минерални бани – 36. Само едно семейство от Свиленград е поискало помощ от държавата за първокласника си и молбата му е била удовлетворена.

Тече и кампанията за отпускане на помощи за отопление. Подадените към момента молби в региона са 5 283. Одобрените са 2784, отказано е на 621, предимно заради несъотвествие в дохода или пък заради сделка с недвижим имот през последните 5 години. Документите на останалите все още не са обработени, обясни социалната шефка.

Най-голям е броят на одобрените за помощи за отопление в Хасково – 1889.

Повечето от социално слабите в региона, поискали помощ за зимата, предпочитат тя да е във вид на твърдо гориво – 3311 молби.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини