Лиляна Павлова ще открие обновената градска среда в Първомай

На 30 юли в 11 часа министър Лиляна Павлова ще пререже лентата на новата  спортна  площадка на улица „Черноризец Храбър“. Тържеството  ще започне с водосвет, след който официално ще бъдат приети обновените по проект 16 улици в града ни.

Според предварително обявената  програма в 11.30 тържеството ще продължи в пленарна зала на Общинска администрация. Там представител на УО на ОПРР ще запознае заинтересованите граждани със схемата „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите“. На събитието ще присъства и Директорът на управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ Деница Николова.

Проект „Обновяване на градската среда в община Първомай и подобряване условията за отдих на населението“ приключи преди броени дни. Чрез него бяха изградени детски, спортни площадки и скейт парк,  бяха ремонтирани 16 улици и подменено уличното осветление на стойност около 4,5 млн. лева.

Със стартирането на ремонтите, на редакционната ни поща бяха получени редица сигнали за не добре обмислени дейности – за начина на полагане на плочките на тротоарите, за широчината им и за наложилия се ремонт на канализацията на две от ремонтираните улици- „Иван Асен“ и „Михаил Герджиков“.

Въпреки проблемите по реализирането на проекта градската среда в момента е значително по - красива. А ако спрем да си паркираме автомобилите там, където трябва да се движат пешеходците, можем да я запазим такава и за по-дълго.

Теди Кирякова

Министър Павлова ще мине през това кръстовище, на което липсва тротоар около контейнерите
Ул. "Иван Асен" след ремонта
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини