Кмет и комисия се разбраха за комуникацията

Д-р Митко Хубинов - председател на временната комисия

Кметът на общината и комисията, която разследва финансовото й състояние, най- после се срещнаха на заседание при председателя на ОбС и се уточниха за начина на комуникация. Всеки понеделник комисията ще се събира, за да разгледа отговорите на вече поставените въпроси. На заседанията е желателно да присъства кметът Ангел Папазов или назначен от него заместник. Отговорите ще бъдат предоставяни в писмен вид, а доуточняващите питания ще  бъдат поставяни на специалистите от общината. От всяко заседание ще има изготвен надлежно протокол.

Комисията от общинските съветници Илия Ганчев, д-р Катя Попова, Запрян Кичуков и Георги Богданов, с председател д-р Митко Хубинов, беше сформирана с цел финансова проверка на общината. До сега на много от въпросите отговори не са получени. На последната сесия д-р Хубинов се оплака от липсата на комуникация. Според членовете на комисията е наложителна ревизия на наличните средства в  общинската хазна, за да се намерят начини да се стабилизира финансовото й състояние. Притесненията на Красимира Александрова са, че е нарушено решението, гласувано от ОбС, да не се правят капиталови разходи без да има налични средства. Тя държи на рестриктивна политика, която забранява да се актуализират разходи, неразрешени от ОбС.

Освен вече неколкократно поставяните въпроси за неразплатени сметки, ТБО и преходен остатък, целевата субсидия и др., са поставени и въпроси, свързани с юридическото обслужване на общината, PR-дейности, ремонтите в училищата и детските градини и т.н.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини