Стартира проектът за мотивировката на общинските служители

С откриващата конференция стартира проект „Постигане на качествено управление в община Първомай, чрез укрепване на капацитета на човешките ресурси, съвместно с община Суфли, Гърция".

Кметът Ангел Папазов и гостуващият от Гърция координатор Атанасиос Гуридис представиха двете общини. На присъстващите в залата представители на общинска администрация и на ОбС беше разяснен смисълът и целите на проекта.

Антоанета Барес – външен експерт по проекта обясни, че става дума за подготвяне на анкетни карти и проучване на нагласите на работещите в ОбА за тяхната мотивировка за извършване на определена дейност и случаите, в които се чувстват удовлетворени. На базата на тези проучвания ще се разработят методи за развитие на кадрите. Ще се ползва и опитът на 5 общини от Европа. Очаква се проучването да започне през септември, когато ще е избрана фирма за осъществяването на тази дейност от проекта. Според експертите много по-добри резултати се получават при сътрудничеството на общини близки по култура,  историческо и икономическо развитие, отколкото когато се вземе опитът на добре развит район, но отдалечен по всички показатели. В този смисъл – Суфли е подходящит партньор – намира се на около 200км оттук, духът на Тракия ни обединява, търсят се нови икономически ниши за развитие на  региона и т.н.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини