Бойците на „Шампион“ обраха наградите на Купа „Ояма“

Точно 10 златни, 4 сребърни и 10 бронзови медала спечелиха представителите на първомайския клуб„Шампион“ на първенството по киокушин за „Купа Ояма”. А треньорът им сенсей Драган Драганов вдигна отборната купа за извоюваното първо място. Битките на подрастващи състезатели (до 18 г.) събраха на татамито 222 млади бойци от 20 клуба в  страната. Проведоха се много интересни срещи, в които публиката наблюдаваше добрата подготовка на състезателите. Залата в Нови пазар беше препълнена от родители, близки и приятели на каратеките. Младите таланти на възраст до 12 години, бяха обезопасени с протектори за ръце, крака, нагръдници , предпазители за слабините и каски.

От клуба похвалиха младите състезатели за показания боен дух и отлично владение на най-твърдия стил.
Надпреварата в Нови Пазар е традиционна за календара на Българската карате киокушин федерация. След това състезание бойците в най-твърдия стил ще продължат подготовката си  край морето на международният летен лагер на БККФ на Камчия.

Масотацу Оама, чието име носи турнирът в Нови пазар, е почти митична личност, основател на Киокушин карате. Носи титлата  Сосай –Учителя, но светът на бойните изкуства го нарича и  "Ръката на бога" или "Богът на карате". За него се разказва, че разсича с ръка гърлата на бутилки, чупи скали с ръка като нож, убива бикове с един удар и е победил стотици майстори на бойните изкуства и професионални бойци, боксьори, състезатели по борба в Япония и по целия свят.

 Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини