България вече има треньор, Радо води тренировка

Временният наставник на националния отбор на България Найден Найденов ще води тима на финалите на Световната лига и на Олимпиадата в Лондон 2012.

Решението на Управителния съвет на БФ Волейбол оповести първия вицепрезидент Петър Кънев.

"След като днес получихме имейл от Камило Плачи, в който ни информира, че едва в средата на другата седмица може да ни даде отговор дали ще може да води тима ни на Олимпиадата заради здравословни причини, решихме той да отпадне от гласуването. Останаха двама кандидати: Мартин Стоев и Найден Найденов. След тайно гласуване бе решено Найден Найденов да е новият селекционер на България. Той ще подпише договор до края на Олимпийските игри в Лондон 2012", заяви Петър Кънев.

Изненадващият нов треньор на волейболния ни национален отбор ще навива Матей Казийски да се върне в тима, за да може да го използва на Олимпиадата.

Найденов е получил 15 от 25 гласа срещу Стоев и така остава начело на волейболистите ни, които води в момента на турнирите за Световната купа в Аржентина и Португалия. Eдинственият въздържал се е бил Данчо Лазаров. Шефът на волейболната федерация решил да не заема страна в спора за треньорския пост и не подкрепил нито Найденов, нито Стоев.

Неочаквано днес пък Радостин Стойчев, който преди няколко дни обяви, че е подал оставка от поста селекционер на националния отбор на България, води следобедната тренировката на волейболните национали в тренировъчната зала на "Арена Армеец", която бе са начален час 17,00.

"По отношение на това, че Радостин Стойчев в момента води тренировките, на националите, които са в София, ща кажа, че това е пропуск на федерацията и в 17,00 официално ще му връчим документите по прекратяване на контракта ни с него",  заяви първият вицепрезидент на БФ В Петър Кънев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини