Златаровци са се представили на НВО за "много добър"

Асен Русев

Много добри са средните резултати от външното оценяване по български език и математика в СОУ "Проф. д-р Асен Златаров". Асен Русев, ученик от 7 клас е с най- високата оценка по математика. 6.00 е получил на първи модул и 5,46- на втори. Заедно с много добрата - 5,30 по български език, той би могъл да избере всяка гимназия и специалност в областта, но Асен е решил да остане в старото си училище. Тук са съучениците му, приятелите му, а у дома ще е до близките си хора. Момчето се откроява със знания и интелект според учителката му по математика Карамфилка Тодорова. Той самият се интересува от информатика, проявява интерес към компютърни ефекти. Мечтае след години да продължи образованието си в Лондон. Обича да прекарва свободното си време в планината. Не е доволен, че стотни не са му стигнали да има отличен резултат и на втори модул, но се радва на най- високата оценка в общината.

С отлични резултати по двата предмета- математика и български език е Ангел Нешев.За разлика от своя съученик, той иска да продължи в езиковата гимназия в Пловдив, а в бъдеще се вижда адвокат.

Освен Асен и Ангел, отличници по математика са Димо Димов и Мария Димова, а по български език и литература - Янчо Маджаров.

Елена Иванова – директор на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ споделя, че е доволна от резултатите, особено сравнени с тези в областта. Според нея това се дължи на подготовката на учениците, която е резултат от професионализма на учителите им Карамфилка Тодорова по математика и Антонина Бонева по БЕЛ. 

Теди Кирякова

Ангел Нешев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини