БГ студентски филм би "Мъже в черно 3"

"Коварна игра“ - студентския филм на Мартин Райковски и Любомир Киров, който беше пуснат в петък вечерта за свободно теглене в изветен български торент сайт, направи истински бум в мрежата.

Въпреки скромния бюджет и опит, филма е свален над 20 000 пъти за по-малко от 48 часа, попадна в 10-те най-теглени торенти на сайта и победи „Мъже в черно 3“ по трафик (изтегления).

Режисьорите, които са възпитаници на Нов Български Университет, споделиха, че са избрали темата за гангстери много лесно, защото и двамата са фенове на култовите екшън филми от 90-те години на Холивуд. Момчетата разказаха, че решението да се снима филм по компютърна игра (Grand Theft Auto IV) не е било лесно, но е сериозно предизвикателство. В крайна сметка филмът е направен изцяло за удоволствие и с удоволствие, все пак над 20-те хиляди тегления доказаха, че решението да се пусне за свободно теглене е било правилно.

Филмът пресъздава историята на двама братя - Били (Александър Кънев) и Джими (Станислав Дойнов), озовали се от грешната страна на закона. Били e дилър на дрога, забъркал се с грешните хора, а брат му е изпълнител на мокри поръчки.

Живейки на ръба, без да искат двамата се озоват в битка за надмощие между Олег (Тихомир Благоев) и Саша (Георги Велизаров) - синове на наскоро починал гангстер. Оливия (Теодора Томчева) – гаджето на Олег - има свои разбирания за ганстерския живот и вплита Олег и Саша в собствена игра, заедно с мистериозна фигура.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини