Чрез "УСПЕХ", клуб "Не на насилието"отвори врати

Дискусионен клуб „Не на насилието“ беше разкрит в СОУ“Проф.д-р Асен Златаров“ по програма УСПЕХ. Ученици от 2 класа – 6б и 6в работят под ръководството на Павлина Георгиева. Методиката, която се прилага за работа е психотренинг,а теми, които се дискутират – „ Какво харесвам в другия”, „ Даване и получаване на обич”, „Ролята на членовете на семейството”, „Справяне с гняв и агресивно поведение”, „Какво е насилие”, „Разлика между секс и любов”, „ Предизвикателно поведение” и др. Основна цел е по време на дебатите да се привлече вниманието към обществено значимия проблем за насилието над деца, да се подобрят уменията за реагиране при констатиране на поведение, застрашаващо децата и накърняващо техните права, да се натрупат знания, както за превенция на насилието, така и за откриването на такова. След приключване на 68-те часа от програмата, участниците в клуба ще получат сертификат за обучители по Превенция на насилието.

Предстои и първата представителната изява на клуба.Темата за дискусия ще бъде: „Преодоляване на агресията в групата/ семейството”. Членовете на „Не на насилието“ канят всички желаещи да присъстват-родители, учители, съученици, приятели. Гостите ще бъдат част от демонстрацията за прилагане на психотренинг. Всички желаещи са добре дошли на 25 април от 16 часа във видеозалата на училището. Гост на дискусията ще бъде и психолог от Детски терапевтичен център „Слънчице“ – Пловдив.

Програма „УСПЕХ“ - Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти, е най-мащабният проект по схемата “ Да направим училището привлекателно за младите хора”, реализирана по оперативна програма “ Развитие на човешките ресурси”. Тя дава възможност за разкриване на извънкласни форми, подобни на познатите ни в миналото кръжоци.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини