Две учителки от Първомай представиха добри практики

  Две учителки от Първомай се включиха в специална среща за представяне на добри практики чрез изложби на свои ученици.  Иванка Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Първомай нареди изделията на своите ученици от ателие „Българска шевица и плетиво”, а  рисунки върху камък и керемиди от ателие „Магията на боичките” представи ръководителката му Янка Начева от ОУ „Георги Караславов”- кв. Дебър.

Събитието беше част от регионалната среща с директорите на училища от област Пловдив, участващи в проект УСПЕХ. Тя се проведе на  29 и 30 май в пловдивската хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“. Участие взеха представители на МОН, а община Първомай се представляваше от  Елена Добрева – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” град Първомай. На срещата се изказаха много благодарности към МОН за осигурените възможности за осмисляне на свободното време на учениците и финансово подпомагане на училищата. Бяха споделени и сериозните проблеми, пред които са били изправени деца и учители при реализиране на проекта – липса на достатъчно средства за закупуване на оборудване, недопустимост на някои разходи за храна и нощувка и командировъчни при участие на ученици на републикански състезания и други. Повдигнат бе и въпросът за времето на провеждане на часовете по проекта в училища с целодневно обучение – провеждането им води до много дълъг учебен ден за учениците – от 8 часа сутрин до 18 – 19 часа вечер.

Проект УСПЕХ – „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти“ стартира на 1 февруари 2011 година и имаше за цел да помогне за осмислянето на свободното време на учениците в държавни и общински училища, включително и на ученици със специални нужди или риск от отпадане и  прояви на агресия и насилие, чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности. 

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ча
    чакащ
    4 0
    09:46, 31 май 2015
    Някой случайно да знае кога ще се заплащат всички ученически практики?
    • Xa
      xaxa
      1 0
      18:04, 31 май 2015
      Ха-ха-ха-ха-ха
Последни новини