Кристияна и Божидар са по- по- най...

Кристияна Честеменова и Божидар Кавазов станаха „Мис и Мистър По-по-най“ на кв. Дебър. Чаровната 7-годишна дама пя лазарска песен, а 5-годишният господин се хареса на публика и жури с изпълнението на „Стихотворение за яйцето“.

За четвърти път читалище „Пробуда“ организира този празник за деца и родители под егидата на съпругата на кмета д-р Мария Павлова. Тази година бяха избегнати грешките от предишните и кандидатите за титлата бяха предварително отсети и пред публика се явиха само най-достойните. В ролята на вълшебна фея и водеща влезе Мис Първомай 2009 Милена Делчева. Децата й довериха какви искат да станат – най- много момичетата харесват професията на фризьорките. При момчетата разнообразието е по- голямо – полицаи, каратисти, доктор по животните. Лекар и учител не са сред най- котираните професии и бяха посочени само от две деца.

Журито отново беше затруднено да излъчи по-по- най красивите, умни, знаещи и талантливи деца. Защото всички деца са красиви, а за да разкрият всичките си качества много се бяха постарали майки, баби, чичо Ангел, който помогна и по време на конкурса на пеещите деца и най-вече учителките от детска градина „Пролет“.

Организаторите благодариха на спонсорите на събитието: сем. д-р Мария Павлова и Ангел Папазов, Дирекция „Образование“, БСП и лидерът им Николай Митков, Фабрика „Искра“ и „Офисите“. Те осигуриха за малчуганите лакомства и играчки.

„По-по-най“ трайно остава в читалищния календар на Дебър. И въпреки всички финансови затруднения, организаторите са готови да направят така, че всяка година този празник да радва децата на квартала.

Теди Кирякова

Кристияна
Божидар

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини