Първомайчета спелуват английски думи

Пламен Копчев и Жанета Колева спечелиха  първото по рода си състезание за ученици, изучаващи английски език – SPELLING BEE в град Първомай. Идеята и организацията за провеждането бе на Джейк Баркмайер- доброволец от корпуса на мира и учител по английски език  и колежката му Ани Лозева от  СОУ «Проф.д-р Асен Златаров». В състезанието взеха участие над 50 деца от четири общински училища – СОУ “Проф. д-р Асен Златаров”, ОУ “Г. Караславов” кв. Дебър; ОУ “Христо Ботев” с. Градина и ОУ “Кирил и Методий”. Съдействие за организацията и осигуряването на наградите оказа  г-жа Катя Николова, директор на поделение  “Образование” към общината.

Отбори,  сформирани на случаен принцип, с ученици от различни училища и от различни възрасти, се състезаваха в игри, подготвени от организаторите. Учениците се включиха с много вълнение и ентусиазъм.

Оспорвана и динамична беше същинската част, в която децата спелуваха думи. Те бяха разделени в две групи – 4-5 клас и 6-7 клас. Понякога вълнението и притеснението взимаха връх и не всички от състезателите успяха да разкрият своите способности и знания.

Изключително доволни от представянето на победителите бяха техните учителки – Мария Банялиева от OУ“Св.св.Кирил и Методий“и Станка Ганчева от ОУ «Христо Ботев»

Желанието на организатори и учители е това първо по рода си състезание е да стане традиция, като всяка година .различни ученици от общината да мерят знания по английски език.

Днес от 15 часа в СОУ «Проф. Д-р Асен Златаров» ще се проведе кръг от националното състезание по спелуване на английски език, победителят от който ще участва на областно равнище в Пловдив.

Победителката от големите - Жанета Колева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини