Последната сесия остана без конфликтни точки

Най- голямата изненада на последната сесия на общински съвет, беше приетия дневен ред. Двете  най- конфликтни проекторешения бяха оттеглени от вносителите им и сесията премина „в дух на сътрудничество и разбирателство“. Точка 8, която предвиждаше избор на финансов контрольор на „МБАЛ- Първомай“ ЕООД отпадна по предложение заместник – кмета Юлиян Димитров. Срокът на договора на назначената на длъжността  Марияна Димитрова - изтича на 15 април. Според  Търговския закон, община Първомай има правомощие да назначи  финансов контрольор без това да е задължително. Има редица примери на болници без такава длъжност.

По предложение на д-р Митко Хубинов отпадна и проекторешението да бъде открита процедура по актуализиране оценката на автогарата. Той поиска от кмета на общината Ангел Папазов до 15 май да се изчака идейния проект за съоръжение за преминаване през линията. Съображението е, че мястото може да се окаже част от проекта. Кметът направи уточнение, че актуализацията на оценката е само старт на приватизацията и не означава, че реално ще бъде извършена сделка. А след това изненадващо се съгласи и оттегли  предложението си.

След това общинските съветници набързо преминаха през останалите точки от дневния ред.  Между тях беше докладна записка за проектни предложения за съфинансиране от Международен фонд Козлодуй. Проектна документация ще бъде изготвена за саниране на училищата в селата Дълбок извор и Искра и за подмяна на отоплителната инсталация, уредите, панели за топла вода и други в Медицински център 1 и МБАЛ – Първомай. Прието беше и предложението на заместник-кмета Иван Бонев за нова организация на автобусните превози в Първомай.

В края на сесията, Ангел Папазов предаде част от кореспонденцията между община Първомай и НКЖИ на Петър Ганев, като отговор на въпроса кой и кога промени идейния проект, в който фигурира построяване на прокар до автогарата. Това беше и желанието на инициативния комитет за съединяване на Северен и Южен Първомай. Негови представители присъстваха на сесията в очакване на този момент. След подробно запознаване с документите parvomai.net  ще публикува и конкретния отговор.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини