Заместник- кметът на Раковски прибра поръчаните за посещението на папата знамена

Заместник-кметът на град Раковски Божидар Стрехин лично дойде в Първомай, за да получи поръчаните над 800 знамена, с които ще бъдат украсени улиците, по които ще премине папа Франциск на 6 май.

Те са ушити специално за посещението на главата на Римокатолическата църква в град Раковски.

Поръчката е изпълнена в срок. Над 20 жени са се трудили, за да бъдат скроени и ушити знамената, да бъдат отпечатани върху тях гербовете, да бъдат  изгладени и подредени. Трудността не в сложните детайли, а в количеството и сроковете за изпълнението, споделят Елена Христозова. В същото време признава, че вълнението е по-различно, а отговорността – голяма.

За някои от жените това е втората подобна поръчка – те са били на същите позиции и през 2002 година, когато на посещение в България беше Папа Йоан II. Разликата е в това, че тогава е трябвало да бъдат направени стотици малки знаменца, които са били носени от хората по време на посрещането. Поръчаните този път флагове ще красят стълбовете по пътя на Папа Франциск, а две големи знамена, дълги по 10 метра ще го посрещнат пред входа на катедралата „Пресвето сърце Исусово“.

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Х
    Х
    10 0
    15:14, 16 апр 2019
    Само не се разбра Кирякова на кой прави т.н. PR. Какво общо имат знамената с Първомай. Нерде Ямбол- Нерде Стамбул.
Последни новини