Паисиевци посетиха Природонаучен център в Маджарово

Природата – това съм аз и всичко, което е около мен, теб, нас, всичко видяно и усетено, но и необходимо за живота ни. С тази цел учениците от 5В и 6Г клас посетиха природонаучен център „Източни Родопи“ в гр. Маджарово като заключителен етап по проект“ПрироДа“, чиято глобалната проектна цел е повишаване на информираността за важността на националната екологична мрежа Натура 2000 като ключов елемент за по-високо качество на живот.

Участниците във вълнуващото приключение с интерес изслушаха лекцията за живота на лешоядите, обитаващи района и разгледаха под формата на макети пресъздадените гнезда на птици. Научиха, че благодарение на хората, работещи там, броят на гнездящите наоколо интересни пернати обитатели се е увеличил. Чрез впечатляващо наблюдение с телескоп станаха свидетели на гнездящи в скалите белоглави лешояди и черни щъркели.

На територията на Маджарово са установени 174 вида птици, от които 40 са включени в Червената книга на България, а 78 са от европейско природозащитно значение.

Изпълненото с емоции проектно приключение сред природата представи пред малки и големи паисиевци за пореден път чудото, наречено природа, постави началото на нови предизвикателства сред трудната за изучаване и в същото време много интересна, скътала финото и странното в себе си, наука за всичко живо на земята – биологията.

Това съобщиха от Ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини