Шофьор с 35 наказания уби 74-годишен водач в Перник

Изправят на подсъдимата скамейка 24-годишнв водач, които причини по непредпазливост смъртта на 74-годишен мъж в Перник. Според статистиката, мъжът заема едно от челните места за нарушения по пътищата. Той имал издадени 35 наказателни постановления за различни нарушения на пътното движение, като преобладавали тези без документи и обезопасителни колани. На 28 март миналата година му е била отнета книжката за неплатени глоби. Същият ден обаче заплатил всичко и свидетелството за управление на МПС му било върнато.

24-годишния перничанин В.В. в момента е с наложена мярка за неотклонение „подписка“, след инцидент от 15 април м.г. на вътрешноградската магистрала в Перник. Тогава той пътувал заедно с приятелката си – 21-годишна девойка, с лек автомобил „Фолксваген голф“. Малко преди 16 часа той се блъснал в друг лек автомобил, управляван от 74-годишен мъж от областния град.

„В резултат на удара загина 74 -годишният водач. 24-годишният В.В. и спътничката му бяха закарани в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник. Тогава се оказа, че момичето е в тежко състояние – с два счупени крака и контузия на бял дроб, което наложи транспортирането й в столична клиника“, припомниха от пресцентъра на ОДМВР - Перник.

От там уточняват, че към момента на катастрофата В.В. е имал издадени 35 наказателни постановления за различни нарушения на пътното движение.
Работата по случая продължава съвместно с Окръжната прокуратура в Перник.

Източник: monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини