Литературен клуб „Добродетели“ със седем награди за Езиковата от Международен конкурс

Радостта дойде още преди ваканцията, но шестимата наградени ученици търпеливо изчакаха да получат наградите си! Днес те са безкрайно щастливи, защото знаят, че трудът им е увенчан с успех, а топлината и любовта, които носят в сърцата си, предават огъня на всеки, докоснал се до тяхното творчество.

Броени дни преди Коледа Литературен клуб „Добродетели“ в Езиковата гимназия стана носител на наградата „Щъркелово ято“ от Международен конкурс за Коледа, в който се състезаваха 205 участници от Италия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна и България, с публикации на пет езика.Престижната колективна награда клубът получи като признание на сплотения и амбициозен творчески екип, който умее да търси доброто, да накара човека да се почувства достоен с делата си и щастлив от вниманието, което дарява и получава. С творбите си учениците превърнаха конкурса в истинско тържество на добродетелността и красотата.Те доказаха, че Доброто е живо и повече от всякога е склонно към състрадание, милосърдие, обич и прошка.

Мирослав Милушев и Даяна Тодорова станаха носители на Голямата награда за разказ, а Габриела Манкова грабна Голямата награда за есе. Димитър Беловски, Марина Андреева и Теодора Йосифова си поделиха трите Специални награди за проза. Всички тези млади хора са членове на Литературния клуб „Добродетели“ към Езиковата гимназия с ръководител г-жа Емилия Владева. Вече трета поредна година учениците не само творят, не само печелят награди, но и упорито разсъждават по проблемите на човешката добродетелност. Търпението и постоянството, с които работят изградиха у тях умението да бъдат организирани, да проявяват разбиране и да променят света около себе си с любов и толерантност. Всеки един от тях знае, че когато е изпълнен с вяра и добри намерения, може да реализира своите идеи. Да бъде съпричастен към болката и нуждите на своите ближни е най-голямото чудо за всеки от тях. Творбитена младите таланти са искрени послания за добро и изразяват любов и уважение към всяко светло начинание.

Седемте награди са признание както за таланта на учениците от клуба, така и за упорития труд, който полагат младежите, за да изградят у себе си не само мъдрост, но и умение чрез вълнуващото слово да даряват обич, топлота и надежда на света около тях. Да бъдат добри, съпричастни, състрадателни – това е най-истинският човешки жест, който техните творбиизпращат като послание към другите.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини