Само 5 точки в дневния си ред имаха съветниците

На лека, предваканционна сесия се събраха общинските съветници от Общинския съвет – Първомай. Петте точки от дневния ред им отнеха по- малко от половин час.

Първото решение беше за приемане на отчета на бюджета за миналата година. Христо Вълчев изказа неодобрение от финансовата политика на това управление. Групата на ГЕРБ, на която той е председател, не одобрява това, че се приема отчет в средата на годината, желае по-различно управление през следващите години -  да няма мъгла, да се виждат своевременно грешките и да могат да се избягват. Вълчев каза още, че за управляващите е добре да имат опоненти.

Разгледан беше и отчета за състоянието на общинския дълг и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Думата взе и Янко Диков по въпроса с прокара. На 7 април е получено писмо от омбудсмана Мая Манолова със запитване за достъпа на гражданите от едната и другата страна на линията. Диков е възмутен, че  той като председател на инициативния комитет не е уведомен и има опасения, че отговорът ще бъде такъв, че да доведе до спирането на процедурата.

Това поведение на управляващите ще доведе до гражданско неподчинение, категоричен е той.

„Гражданското неподчинение не е важно – обясни Диков – то ще бъде следствие от безотговорното отношение на кмета и заместниците му. Ние сме започнали заедно тази процедура и е съмнително когато те вече 50 дни не са ме информирали, че има развитие.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини