Мило и познато: Паркиране по женски

    Кой ако не жена може да изненада дори хасковските шофьори прочули се с изобретателността си да паркират където сварят и по правило на забранено. Нежен принос в тази наука обаче удари в земята изборът на силния пол. Последните спират по пешеходни пътеки, върху тротоари, зелени площи, детски площадки пешеходни зони, в насрещното, но религията още не им е позволила да се тупнат на средата на улицата. Дори на две, както е видно от снимка на софийски мерцедес, „паркирал“ на улица Атон в събота следобед.

    Всъщност на Атон е предницата на колата, а задницата е в устието на пресечната 6-ти септември. Паркирано е с такова умение, че ефективно затапва и двете улици. Създадената тапа за движението, разминаваше сблъсъците между прииждащите автомобили на една боя разстояние.

    Въодушевен от гледката, наш читател нарекъл се Криско, щракнал ситуацията и я изпратил на редакционната ни поща, правилно преценил, че това е нещо свежо и различно от обичайното ненормално паркиране из Хасково. Понеже било събота, липсвала и Синя зона, с което и възможността инкасаторът да повика паяка и освободи движението по централната улица.

    Мерцедесът стоял на мястото си минимум час, свидетелстват очевидци. Видели началото на престоя твърдят, че задкормилното устройство било жена, която духнала в близкия салон за красота. След продължителен престоя в него „изчезнала“ в друга посока, без да се позаинтересува какво става с колата й. Нито в началото, нито впоследствие шофьорката не помислила да пусне аварийки, поне да оправдае по някакъв начин шантавото си спиране.

    Колкото и нагло да изглежда, подобно паркиране далеч не е изключение на Атон. Улицата е известна с може би най-големия си безплатен паркинг в центъра, намиращ се зад огромния П-образен блок между Атон и Калоян. Паркинга трябва да е по принцип за жителите на блока, но опитът им да го преградят с бариера миналата година бил отказан от местната власт с обяснението, че е незаконно. „Може и да е така, но в резултат куцо, кьораво и сакато спира на паркинга и се принуждаваме да паркираме нашите си коли на синята зона“ недоволстват местни. Според тях до ситуацията от снимката се стига след като приходящи коли разберат в последния момент че на паркинга няма място. Понеже маневрите в района са почти невъзможни, а и наблизо няма други свободни места, повечето оставят колите си на първото възможно свободно място без да се вълнуват, че затапват улицата. Въпреки това изборът на „софиянката“ е уникален, дивяха се мъже шофьори, които изпускаха парата с обичайните за такава ситуация вицове за негри скиори и жени шофьори.

    Г. Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини